Εθνική ομάδα: Τα «βρόντηξε» ο Φαντ Σιπ

Εθνική ομάδα: Τα «βρόντηξε» ο Φαντ Σιπ

Ανακοίνωσε το τέλος της συνεργασίας του με την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου

2' 24" χρόνος ανάγνωσης

Παρελθόν από την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου είναι από χθες ο Τζον Φαντ Σιπ, ο οποίος ανακοίνωσε πως αποχωρεί ύστερα από δυόμισι χρόνια στο τιμόνι της. Ο Ολλανδός προπονητής τόνισε μέσω Instagram: «Ξεκινήσαμε το ταξίδι μας τον Αύγουστο του 2019 και δώσαμε έμφαση στην αλλαγή της κουλτούρας και του σχήματος της ομάδας. Παρουσιάσαμε μια νεανική ομάδα με ταλαντούχους και ελπιδοφόρους παίκτες για το μέλλον της Εθνικής. Πιστεύω ότι δημιουργήσαμε ένα ομαδικό πνεύμα που οι αθλητές και οι προπονητές αγκάλιασαν, με αποτέλεσμα να μπορούμε να δώσουμε έμφαση στην προτεραιότητά μας: στην Εθνική και στο ποδόσφαιρο. Δουλέψαμε σκληρά μαζί και αλλάξαμε την προπονητική διαδικασία και το στυλ παιχνιδιού που ξεκίνησε να έχει μια νέα ταυτότητα στην ομάδα μας. Σε αυτή τη διαδικασία, πετύχαμε καλά, αλλά και λιγότερο καλά αποτελέσματα, όμως πάντα αυτά ήρθαν με βάση το όραμά μας και πως θέλαμε να παίξουμε και να εξελιχθούμε ως ομάδα. Υπήρξαν συζητήσεις για να συνεχίσουμε σε αυτό το μονοπάτι, όμως η ΕΠΟ χρειάστηκε τόσο πολύ χρόνο για να αποφασίσει για το μέλλον, που με έκανε να νιώσω ότι ήταν ώρα για μένα να προχωρήσω μπροστά. Στην τελική, το όραμά μας για το ποδόσφαιρο είναι διαφορετικό και δεν γίνεται να ευθυγραμμιστεί. Πιστεύω στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στο ταλέντο που βρήκα εδώ, όμως πρέπει να δίνονται ευκαιρίες και μονοπάτια στους Ελληνες ποδοσφαιριστές για να παίξουν και να εξελιχθούν. Αυτό απαιτεί χρόνο, αλλά και περισσότερους παίκτες να αγωνίζονται στη Super League, ούτως ώστε οι μελλοντικοί προπονητές της Εθνικής να έχουν πιθανότητες επιτυχίας. Τέλος, πρέπει να πιστέψουμε σε μια διαδικασία και να μην παρεκκλίνουμε από αυτήν. Για να είμαστε σε θέση να φτάσουμε στην επιτυχία, πρέπει όλοι να βρίσκονται στην ίδια σελίδα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ΕΠΟ για την ευκαιρία που μου έδωσε να προπονήσω την εθνική ομάδα. Ειδικές ευχαριστίες σε όλα τα στελέχη και τους παίκτες που έδωσαν τα πάντα και δημιούργησαν ένα φανταστικό σύνολο και ένα περιβάλλον υψηλής απόδοσης».

«Η ΕΠΟ χρειάστηκε τόσο πολύ χρόνο για να αποφασίσει για το μέλλον, που με έκανε να νιώσω ότι ήταν ώρα για μένα να προχωρήσω μπροστά».

Τι είχε πει στην «Κ»

Στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου, ο Ολλανδός τεχνικός μέσα από την αποκλειστική συνέντευξή του στην «Κ» είχε συμβουλεύσει τους φορείς της χώρας μας: «Το όλο θέμα έχει να κάνει με το πώς θα προστατεύσεις το προϊόν σου. Δεν υπάρχουν μόνο οι μεγάλες ομάδες και οι μεγάλες κατηγορίες. Υπάρχει και η Β΄ κατηγορία και η Γ΄ κατηγορία κ.ο.κ. Στο ολλανδικό πρωτάθλημα, τουλάχιστον 5-6 παίκτες κάθε ενδεκάδας είναι Ολλανδοί και κυρίως από τις ακαδημίες. Πάρα πολλά χρήματα πηγαίνουν εκεί για την αναβάθμιση και την ανάπτυξη των παικτών τους. Αυτό δεν συμβαίνει στην Ελλάδα, γιατί το χρήμα δεν πάει στις ακαδημίες, αλλά στους ξένους παίκτες που δεν είναι πάντα του υψηλότερου επιπέδου. Είναι πολύ σημαντικό στην Ελλάδα να θεσπιστούν νόμοι και κανόνες και να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι όλοι οι φορείς και οι σύλλογοι και να δαπανηθούν χρήματα σε ακαδημίες, προπονητές, νέες διοργανώσεις».