Εθνική μπάσκετ: ορατή η πρόκριση, αλλά με ενίσχυση

Εθνική μπάσκετ: ορατή η πρόκριση, αλλά με ενίσχυση

Η εθνική ομάδα μπάσκετ… μισάνοιξε το πρώτο «παράθυρο» των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 και είναι στο χέρι της αν στη συνέχεια θα αφήσει να μπει από αυτό… αέρας πρόκρισης.

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εθνική ομάδα μπάσκετ… μισάνοιξε το πρώτο «παράθυρο» των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 και είναι στο χέρι της αν στη συνέχεια θα αφήσει να μπει από αυτό… αέρας πρόκρισης.

Με απολογισμό μία εκτός έδρας ήττα από τη Μεγάλη Βρετανία (78-69) και μία νίκη επί της Λευκορωσίας (77-67) στη Θεσσαλονίκη, υπό το βλέμμα του Νίκου Γκάλη, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα πρέπει να προσπαθήσει περισσότερο για να επιτύχει τον αντικειμενικό του στόχο.

Κόντρα στους Βρετανούς, οι διεθνείς μας παγιδεύτηκαν από τις αμυντικές τους αδυναμίες και τη λανθασμένη νοοτροπία τους, όταν προηγήθηκαν μέχρι και 15 πόντους στην έναρξη της τρίτης περιόδου.

Ωστόσο δύο ημέρες μετά, εμφανίστηκαν πιο «διαβασμένοι» αλλά και πιο… ενισχυμένοι με την παρουσία του κόουτς Σωτήρη Μανωλόπουλου στον πάγκο και του Λεωνίδα Κασελάκη στο παρκέ, ο οποίος με τους 14 πόντους, τα 4 ριμπάουντ και την εν γένει παρουσία του έδειξε πως η «επίσημη αγαπημένη» έχει ανάγκη από παίκτες με παραστάσεις και ηγετικά χαρακτηριστικά.

Μία νίκη και μία ήττα ο απολογισμός των δύο πρώτων «παραθύρων» για τα προκριματικά του Μουντομπάσκετ του 2023.

Είναι φανερό πως μέχρι τα τέλη του ερχόμενου Φεβρουαρίου και τα δύο διαδοχικά παιχνίδια με την Τουρκία (25/2 εντός, 28/2 εκτός) για το δεύτερο «παράθυρο» που θα κρίνουν και την πρόκριση στην επόμενη φάση, η Εθνική θα πρέπει να έχει διαμορφώσει ένα πιο ισορροπημένο, ομοιογενές και ποιοτικό ρόστερ, με περισσότερους παίκτες από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, ανάγκη που εξέφρασε και ο πρόεδρος της ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλιος.

Αλλωστε, πλην του «πράσινου» Κασελάκη και η παρουσία του «ερυθρόλευκου» Μιχάλη Λούντζη ήταν σημαντική, με τον 23χρονο παίκτη του Ολυμπιακού στην 8η συμμετοχή του με το «εθνόσημο» να κάνει ρεκόρ καριέρας, σημειώνοντας 12 πόντους σε 24 λεπτά συμμετοχής.

Η νίκη της Λευκορωσίας επί της Τουρκίας (84-70) προκάλεσε την ισοβαθμία και των τεσσάρων ομάδων του ομίλου με τρεις βαθμούς. Στο δεύτερο παιχνίδι της, η Τουρκία επικράτησε της Μεγάλης Βρετανίας με 84-67. Η επόμενη αγωνιστική (25/2): Λευκορωσία – Μεγάλη Βρετανία, Ελλάδα – Τουρκία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή