Ολυμπιονίκης του τζούντο γρονθοκοπήθηκε από τον σύντροφο και προπονητή της

Ολυμπιονίκης του τζούντο γρονθοκοπήθηκε από τον σύντροφο και προπονητή της

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Με έβρισε, με γρονθοκόπησε και προσπάθησε να με στραγγαλίσει. Το τζούντο ήταν αυτό που με έσωσε». Αυτά γράφει η Γαλλίδα «χρυσή» Ολυμπιονίκης στο μικτό ομαδικό στο τζούντο Μαργκό Πινό σε μία ανάρτησή της σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης και δημοσιεύει μία φωτογραφία που σοκάρει.

Σύμφωνα με την πρωταθλήτρια, έπεσε θύμα ξυλοδαρμού του συντρόφου και προπονητή της, Αλέν Σμιτ, ο οποίος το 2013 ήταν τριταθλητής κόσμου στο άθλημα. 

Η καταγγελία της τζουντόκα έχει προκαλέσει σοκ στη Γαλλία καθώς η 27χρονη Πινό είναι από τα αγαπημένα παιδιά του γαλλικού αθλητισμού. Η αθλήτρια κατάφερε να ξεφύγει από τον σύντροφο και προπονητή της και κατήγγειλε το περιστατικό στις αρχές. Ο Σμιτ συνελήφθη και κρατήθηκε αλλά σήμερα αφέθηκε ελεύθερος, κάτι που προκάλεσε την οργή της Πινό. 

«Τι αξία έχει η συκοφαντική υπεράσπισή τους απέναντι στις πληγές μου και στο αίμα που χύθηκε στο πάτωμα του σπιτιού μου; Τι χρειαζόταν (σ.σ. για να κρατηθεί); Μήπως να πεθάνω; Ίσως χάρη στο τζούντο να σώθηκα. Η σκέψη μου όμως είναι σε αυτές (σ.σ. τις γυναίκες) που δεν μπορούν να πουν το ίδιο», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανάρτησή της.  

Σύμφωνα με την αστυνομία ο Αλέν Σμιτ ήταν μεθυσμένος. Η Μαργκό Πινό εκτός από το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στο μικτό (2021) ήταν τριταθλήτρια κόσμου το 2019 και πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2019 και το 2020 στα 70 κιλά. 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή