Το ελληνικό αντιντόπινγκ βγήκε από την επιτήρηση του WADA 

Το ελληνικό αντιντόπινγκ βγήκε από την επιτήρηση του WADA 

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από ιδιαιτέρως δυσάρεστες για τον ελληνικό αθλητισμό συνέπειες γλίτωσε η χώρα μας καθώς ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης Ντόπινγκ βγήκε από τη λίστα των υπό επιτήρηση Εθνικών Οργανισμών του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ.

Ο WADA είχε δώσει περιθώριο συμμόρφωσης στον ΕΟΚΑΝ μέχρι τις 14 Ιανουαρίου, σε διαφορετική περίπτωση η Ελλάδα θα υφίστατο κυρώσεις σε ότι αφορά τη συμμετοχή αθλητών και παραγόντων σε διεθνείς διοργανώσεις και οργανισμούς. 

Ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης Ντόπινγκ, με τη μορφή του ΕΣΚΑΝ, από το 2019, βρίσκεται υπό την επιτήρηση του WADA. Μία σειρά λαθών και ολιγωριών των, κατά καιρούς, διοικήσεων του Οργανισμού και συγκεκριμένα από το 2010 και μετά, έφτασαν τον οργανισμό και τον αθλητισμό της χώρας μας στο… χείλος του γκρεμού με αποτέλεσμα μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να χρειαστεί να γίνουν όλα αυτά που δεν έγιναν τα προηγούμενα χρόνια.  

Τα τελευταία δύο χρόνια καταβλήθηκαν υπεράνθρωπες προσπάθειες με αποκορύφωμα την έγκαιρη κύρωση του παγκόσμιου Κώδικα από την Ελληνική Βουλή προκειμένου να πληρούνται οι προϋποθέσεις που έθετε ο WADA. Η συντονισμένη εθνική προσπάθεια των δύο τελευταίων ετών είχε ως αποτέλεσμα η χώρα μας να εξέλθει από το καθεστώς μη συμμόρφωσης.  

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή