Εθνική ομάδα: «Κανείς δεν έχει περισσότερες ή λιγότερες πιθανότητες»

Εθνική ομάδα: «Κανείς δεν έχει περισσότερες ή λιγότερες πιθανότητες»

Μήνας αξιολόγησης προτάσεων που θα καταφθάσουν στο Πάρκο Γουδί θα είναι ο Δεκέμβριος για την ΕΠΟ, σε ό,τι έχει να κάνει με τον επόμενο ομοσπονδιακό τεχνικό.

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνας αξιολόγησης προτάσεων που θα καταφθάσουν στο Πάρκο Γουδί θα είναι ο Δεκέμβριος για την ΕΠΟ, σε ό,τι έχει να κάνει με τον επόμενο ομοσπονδιακό τεχνικό.

Μπορεί να μην πρόλαβε να στεγνώσει το… μελάνι από το «διαζύγιο» με τον Τζον Φαν Σιπ και το φως της δημοσιότητας να είδαν τα πρώτα ονόματα (Σάντος, Χιμένεθ, Δώνης, Ουζουνίδης, Δέλλας κ.ά.), μέχρι και το ενδεχόμενο παραμονής του Ολλανδού προπονητή για τα παιχνίδια του Nations League να ακούστηκε, όμως το συμπέρασμα που προκύπτει είναι πως τίποτα δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο.

Στην Ομοσπονδία εκτιμούν πως δεν υπάρχει λόγος βιασύνης, από τη στιγμή που μέχρι τον Μάρτιο η Εθνική δεν έχει καμία υποχρέωση, ενώ η κλήρωση της 16ης Δεκεμβρίου για το Nations League 2022-2023 και οι αντίπαλοι που θα προκύψουν, θα αποτελέσουν ένα καλό πρόκριμα για την τελική επιλογή. 

«Κανείς δεν έχει περισσότερες ή λιγότερες πιθανότητες. Θα εξετάσουμε προπονητές που ήδη έχουν αρχίσει να μας προτείνονται από όλη την Ευρώπη και θα καταλήξουμε στην πιο κατάλληλη λύση χωρίς πιέσεις και εξαρτήσεις» ανέφερε στην «Κ» υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΠΟ για το θέμα, παραδεχόμενος πως μόνο η δύσκολη περίπτωση (λόγω μπάτζετ και εθνικής Πορτογαλίας) του Φερνάντο Σάντος είναι αυτή που βρίσκεται σε ξεχωριστή θέση.

Σε ό,τι αφορά την περίπτωση του Μανόλο Χιμένεθ, παρά το ότι είναι προσιτή και συγκεντρώνει το πλεονέκτημα πως είναι ένας προπονητής που γνωρίζει άριστα την ελληνική πραγματικότητα, το γεγονός πως το όνομά του έχει συνδεθεί άρρηκτα με την ΑΕΚ βάζει σε δεύτερες σκέψεις τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας. Αυτό που δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση είναι να ξεκινήσει συζήτηση περί σωματειακών επιρροών που θα διαταράξουν εκ νέου το κλίμα.

Γι’ αυτό και η αναζήτηση θα γίνει από μηδενική βάση, με στόχο να βρεθεί ένας τεχνικός που θα έχει τα χαρακτηριστικά, έτσι όπως τα έθεσε ο πρόεδρος της ΕΠΟ Παναγιώτης Δημητρίου: να είναι λάτρης της πειθαρχίας και με τις αγορές της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Ιβηρικής χερσονήσου να είναι οι προτιμητέες. Χρόνος υπάρχει, ενώ το συμβόλαιο του Φαντ Σιπ λήγει και τυπικά στις 31.12…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή