Βαριά «καμπάνα» στον ΠΑΟΚ

Τιμωρήθηκε με 4 αγωνιστικές κεκλεισμένων και πρόστιμο - μαμούθ

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα μέσα Ιανουαρίου θα είναι το επόμενο ραντεβού του ΠΑΟΚ με τους φιλάθλους του στην Τούμπα, μετά τη βαριά ποινή που του επιβλήθηκε για την επεισοδιακή εισβολή οπαδών του στον αγωνιστικό χώρο, διακόπτοντας για 40 λεπτά το ντέρμπι με τον Αρη. Από τη στιγμή που το παιχνίδι ολοκληρώθηκε και δεν υπήρχε κίνδυνος αφαίρεσης ενός βαθμού, η ποινή αγγίζει το ανώτερο προβλεπόμενο, δηλαδή 4 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και 193.500 ευρώ πρόστιμο. Αν δεν αλλάξει κάτι με έφεση, ο ΠΑΟΚ θα την εκτίσει στα παιχνίδια πρωταθλήματος με Λαμία (12.12), Αστέρα Τρίπολης (19.12), Παναιτωλικό (5.1) και στον αγώνα Κυπέλλου με τη Λάρισα, 22 ή 23 Δεκεμβρίου. Υπάρχει πιθανότητα η ποινή αποκλεισμού της Τούμπας να αυξηθεί κατά μία αγωνιστική ακόμη, λόγω μη εφαρμογής των αυστηρών ελέγχων που επιβάλλει το υγειονομικό πρωτόκολλο για την απαγόρευση εισόδου μη εμβολιασμένων φιλάθλων στο γήπεδο.

Το αθηναϊκό ντέρμπι ΑΕΚ – Παναθηναϊκού κλέβει την παράσταση.

Σε περιπέτειες είχε μπει και ο αυριανός αγώνας του ΠΑΟΚ με τον Ιωνικό στη Νεάπολη, μετά το αίτημα της αστυνομίας περί αναβολής του, μαζί με το ντέρμπι ΑΕΚ – Παναθηναϊκού, λόγω των αυξημένων μέτρων ασφαλείας που απαιτούνται για την επίσκεψη του Πάπα στην Αθήνα και τις εκδηλώσεις για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Το αίτημα ανακλήθηκε τελικά και τα δύο παιχνίδια θα γίνουν κανονικά τη μέρα και την ώρα που είχαν προγραμματιστεί, με το ενδιαφέρον στη 12η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 1 να επικεντρώνεται στο αθηναϊκό ντέρμπι του ΟΑΚΑ, όπου η 2η στη βαθμολογία ΑΕΚ υποδέχεται τον φορμαρισμένο και προερχόμενο από 3 συνεχόμενες νίκες Παναθηναϊκό, που κάνει αντεπίθεση για να βρεθεί σε τροχιά Ευρώπης. Πολύ σημαντικό είναι το αποψινό παιχνίδι ΟΦΗ – Ολυμπιακού. Και οι δύο προέρχονται από ήττα στο Κύπελλο (για τον Ολυμπιακό ήταν η πρώτη της περιόδου εντός Ελλάδας), με τους Κρητικούς να έχουν κάνει μια εντυπωσιακή αντεπίθεση που τους έφερε στην 4η θέση και τους «ερυθρόλευκους» να απολαμβάνουν καιρό τώρα τη μοναξιά της κορυφής.   

Η αγωνιστική αυτή έχει κι άλλες εξαιρετικά ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις, όπως αυτή του Αρη με τον Αστέρα Τρίπολης, με φόντο μια θέση στα πλέι οφ ή το ντέρμπι ουραγών Ατρομήτου – Απόλλωνα, που θα δημιουργήσει πιθανώς νέες ισορροπίες στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας. Στον Βόλο, η τοπική ομάδα έχει χάσει έδαφος και αναζητεί κόντρα στον Παναιτωλικό την πρώτη της νίκη έπειτα από δύο μήνες «ανομβρίας» στο πρωτάθλημα, ενώ η αυλαία πέφτει τη Δευτέρα με τον αγώνα Λαμία – ΠΑΣ Γιάννινα, στον προβληματικό χλοοτάπητα του «Αθ. Διάκος».  

Συνοπτικά το πρόγραμμα (12η αγωνιστική): ΣΑΒΒΑΤΟ: 17.15 Ατρόμητος – Απόλλων Σμύρνης (NS2HD), 17.15 Βόλος – Παναιτωλικός (CS3HD), 19.30 ΟΦΗ – Ολυμπιακός (CS2HD), ΚΥΡΙΑΚΗ: 17.15 Ιωνικός – ΠΑΟΚ (CS2HD), 19.30 ΑΕΚ – Παναθηναϊκός (CS1HD), 19.30 Αρης – Αστέρας Τρίπολης (NS PRIME), ΔΕΥΤΕΡΑ: 19.30 Λαμία – ΠΑΣ Γιάννινα (CS1HD).

Η βαθμολογία (11 αγώνες): Ολυμπιακός 29, ΑΕΚ 23, ΠΑΟΚ 19, ΟΦΗ 18, Παναθηναϊκός 17, ΠΑΣ Γιάννινα 16, Αρης 14, Βόλος 14, Αστέρας Τρίπολης 13, Λαμία 10, Ιωνικός 10, Παναιτωλικός 8, Απόλλων Σμύρνης 7, Ατρόμητος 6 (ο Αρης έχει -6 βαθμούς).  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή