Σούπερ Λιγκ 1: Κοινό μέτωπο κατά του 10%

Σούπερ Λιγκ 1: Κοινό μέτωπο κατά του 10%

Σύσσωμη η Σούπερ Λιγκ ζητεί αναθεώρηση του μέτρου - Αύριο συνάντηση με Πλεύρη

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πολυπόθητη ενότητα που επί χρόνια αποτελεί το ζητούμενο στις συνεδριάσεις της Σούπερ Λιγκ 1 έκανε την εμφάνισή της υπό τη σκιά της έξαρσης της COVID-19 και υπό τον φόβο της εφαρμογής του μέτρου για τον περιορισμό των θεατών στα γήπεδα. Ακούγεται παράδοξο, όμως ίσως για πρώτη φορά έπειτα από δεκαετίες σύσσωμες οι ΠΑΕ της μεγάλης κατηγορίας, ακόμη και οι Big-4, εμφανίστηκαν σαν μια «γροθιά», κάθετα αντίθετες στην προοπτική αυτής της εξέλιξης.  

Με μια κοινή ανακοίνωση που συνυπέγραψαν και οι 14 ομάδες της Σούπερ Λιγκ 1 ζήτησαν άμεσα συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, χαρακτηρίζοντας αναγκαία την αναθεώρηση του μέτρου της εισόδου του 10% των φιλάθλων στα γήπεδα. Ο υπουργός απάντησε καταφατικά στο αίτημα για συνάντηση, η οποία θα γίνει αύριο στις 13.30.

Με βάση την πρόταση που κατέθεσε η ΑΕΚ, η Λίγκα μέσω επιτροπής που συστάθηκε, και θα αποτελείται από τον πρόεδρο Γιώργο Μποροβήλο, την αντιπρόεδρο Κάτια Κοξένογλου και εκπροσώπους της Ενωσης και του Ολυμπιακού, θα ζητήσει να επιτρέπεται η είσοδος τουλάχιστον στους κατόχους των εισιτηρίων διαρκείας, ανεξάρτητα από το ποσοστό των φιλάθλων που θα οριστεί.

Ο Ολυμπιακός πρότεινε το 50% της χωρητικότητας, ο ΠΑΟΚ το 30%-40%, ενώ ο αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού, Λεωνίδας Μπουτσικάρης, χαρακτήρισε «εξωφρενικά ηλίθιο το 10%».

Πάντως, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον «Σπορ FM 94.6» εμφανίστηκε απόλυτος πως τη δεδομένη χρονική στιγμή η απόφαση της κυβέρνησης δεν θα αλλάξει και ότι θα υπάρξει επανεξέταση για μεγαλύτερη πληρότητα εφόσον διαπιστωθεί από τη συμπεριφορά των φιλάθλων άμεση προσαρμογή στα μέτρα. Οπως είπε ο κ. Πλεύρης, η εισήγηση ήταν των λοιμωξιολόγων καθώς διαπιστώθηκε πως στους αθλητικούς χώρους υπήρξε υπερμετάδοση του ιού λόγω μη τήρησης του υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή