Κύπελλο: Ντέρμπι «Δικεφάλων» στους «8»

Κύπελλο: Ντέρμπι «Δικεφάλων» στους «8»

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ κληρώθηκαν στο Κύπελλο – Με Ολυμπιακό ή Παναιτωλικό ο νικητής

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρώτο μεγάλο ντέρμπι στο Κύπελλο Ελλάδας προέκυψε χθες από το χέρι του Κώστα Κατσουράνη, καθώς ΠΑΟΚ και ΑΕΚ θα βρεθούν αντιμέτωποι στην προημιτελική φάση του θεσμού. Δύο ομάδες δηλαδή που είχαν παίξει τρεις συνεχόμενες φορές στον τελικό, από την περίοδο 2016-17 μέχρι τη σεζόν 2018-19, με νικητή και τις τρεις τον «Δικέφαλο του Βορρά». Από κει και πέρα, ο Ολυμπιακός θα παίξει με τον Παναιτωλικό, ενώ σαφώς πιο εύκολη αποστολή έχει ο Παναθηναϊκός που καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της Αναγέννησης Καρδίτσας, η οποία είναι η μοναδική εκπρόσωπος από μικρότερη κατηγορία (Σούπερ Λιγκ 2) και βρίσκεται στην 8άδα για πρώτη φορά στην ιστορία της. Το τελευταίο ζευγάρι είναι αυτό μεταξύ του Αρη και της Λαμίας, με τους «κίτρινους» να έχουν τον πρώτο λόγο για την πρόκριση.

Στην προημιτελική φάση οι πρώτοι αγώνες είναι προγραμματισμένοι να διεξαχθούν από τις 18 Ιανουαρίου μέχρι και τις 20 και οι ρεβάνς από τις 25 μέχρι και τις 27 του ίδιου μήνα.

Αναλυτικά τα ζευγάρια της προημιτελικής φάσης: Αρης – Λαμία, Παναιτωλικός – Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός – Αναγέννηση Καρδίτσας και ΠΑΟΚ – ΑΕΚ.

Παναθηναϊκός – Αναγέννηση Καρδίτσας και Αρης – Λαμία τα άλλα δύο ζευγάρια.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε και η κλήρωση των ημιτελικών που θα γίνουν από 8-10 Φεβρουαρίου, ενώ οι ρεβάνς από 1-3 Μαρτίου. Ο τελικός θα πραγματοποιηθεί στο ΟΑΚΑ το Σάββατο 21 Μαΐου.

Συγκεκριμένα στους «4» θα παίξουν ο νικητής του ζευγαριού Αρης – Λαμία με αυτόν που θα επικρατήσει στις αναμετρήσεις Παναθηναϊκός – Αναγέννηση Καρδίτσας, ενώ η ομάδα που θα περάσει από το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τον νικητή από το Παναιτωλικός – Ολυμπιακός. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις ομάδες που είναι στην 8άδα, τις περισσότερες κατακτήσεις έχει ο Ολυμπιακός με 28 και ακολουθούν ο Παναθηναϊκός με 18, η ΑΕΚ με 11, ο ΠΑΟΚ με 8, ενώ ένα τρόπαιο έχει κατακτήσει ο Αρης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή