Διελκυστίνδα μεταξύ Καραχάλιου και ΕΟΕ

Διελκυστίνδα μεταξύ Καραχάλιου και ΕΟΕ

Τα, σύμφωνα με τη Βασιλεία Καραχάλιου, «απαράδεκτα σφυρίγματα» που δέχτηκε από τους κριτές στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια στην κατηγορία των Λέιζερ Ράντιαλ αποφάσισε να αλλάξει σημαία στα πανιά της.

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα, σύμφωνα με τη Βασιλεία Καραχάλιου, «απαράδεκτα σφυρίγματα» που δέχτηκε από τους κριτές στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια στην κατηγορία των Λέιζερ Ράντιαλ αποφάσισε να αλλάξει σημαία στα πανιά της. Η πρωταθλήτρια της ιστιοπλοΐας με μία ανάρτηση εξηγεί για ποιους λόγους προέβη σε αυτή την απόφαση καθώς, όπως τονίζει, αδυνατεί να δώσει –και πάλι– αγώνα και εκτός θάλασσας.

Η Βασιλεία Καραχάλιου στράφηκε κατά της πολιτείας λέγοντας ότι θυσιάζει τους αθλητές στον «βωμό πολιτικών σκοπιμοτήτων». Σε ό,τι αφορά την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, την κατηγόρησε ότι τα έσοδα «αντί να πηγαίνουν στη στήριξη των αθλητών καταλήγουν σε δεξιώσεις και σουαρέ». Η ΕΟΕ απάντησε στην πρωταθλήτρια τονίζοντας ότι «για την Καραχάλιου δαπανήσαμε 46.000 ευρώ σε 1,5 χρόνο», ενώ αναφερόμενη στα χρήματα που έχει δώσει στους αθλητές, πρόσθεσε: «Από το 2017 μέχρι το 2021 και τους αγώνες του Τόκιο η ΕΟΕ ενίσχυσε τις Ομοσπονδίες αλλά και μεμονωμένους αθλητές για προετοιμασία, με το συνολικό ποσό των 4.879.529 ευρώ, παρότι η επιχορήγησή της από το κράτος για ολυμπιακή προετοιμασία ήταν 265.000 ευρώ για την τετραετία».

«Δαπανήσαμε 46.000 ευρώ σε 1,5 χρόνο», απάντησε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στις καταγγελίες της πρωταθλήτριας.

Η πρωταθλήτρια ανέφερε ότι η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία της είχε ζητήσει να αλλάξει εθνικότητα από το 2017, ενώ στο πρόσφατο πανελλήνιο πρωτάθλημα δεν ολοκλήρωσε την προσπάθειά της «μετά τα απαράδεκτα σφυρίγματα που δέχτηκα από την τζουρία και, φυσικά, αρνήθηκα να συνεχίσω να αγωνίζομαι σε τέτοιου είδους πρωταθλήματα», όπως τόνισε.

Για να αλλάξει υπηκοότητα μία αθλήτρια αυτού του επιπέδου πρέπει να γίνει δεκτή από άλλη χώρα και να υπάρχει σύμφωνη γνώμη της ομοσπονδίας της, ενώ λόγο έχει και η παγκόσμια ομοσπονδία, αλλά και η ολυμπιακή επιτροπή. Ηδη, όμως, ο Σπύρος Καπράλος με δηλώσεις του στην «Κ» υπογράμμισε ότι δεν θα συναινέσει σε μεταγραφή, διότι «όλοι οι Ελληνες θέλουμε να συνεχίσουμε να την καμαρώνουμε με τα γαλανόλευκα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή