Σούπερ Λιγκ 1: Σέντρα, μετρώντας κρούσματα

Σούπερ Λιγκ 1: Σέντρα, μετρώντας κρούσματα

Με δύο αγώνες και πολλά προβλήματα η επανέναρξη της Σούπερ Λιγκ 1

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επιστροφή των ομάδων της Σούπερ Λιγκ στη δράση μετά τη χριστουγεννιάτικη διακοπή φέρνει νέα δεδομένα, προσαρμοσμένα στην «έκρηξη» των κρουσμάτων της COVID-19. Ελάχιστες ώρες πριν από την προγραμματισμένη 16η αγωνιστική, την πρώτη για το 2022, τις 14 ομάδες έχει «σημαδέψει» ο ιός, καθώς υπολογίζεται πως πάνω από 80 μέλη τους (ποδοσφαιριστές, προπονητές και μέλη των τεχνικών τιμ) έπεσαν θύματά του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η τύχη όλων των αγώνων να κριθεί κυριολεκτικά την ύστατη στιγμή και αναλόγως των τεστ στα οποία θα υποβληθούν οι ποδοσφαιριστές τους πριν από την έναρξη. Στη Σούπερ Λιγκ δεν υπάρχει σκέψη αναβολής της αγωνιστικής. Στόχος της διοργανώτριας είναι να γίνουν τα περισσότερα ματς κανονικά και να αναβληθούν μόνο αυτά στα οποία θα βρεθούν από επτά και παραπάνω κρούσματα σε μία ομάδα.

ΠΑΣ Γιάννινα – Ιωνικός και Αστέρας Τρίπολης – ΟΦΗ σήμερα – Προς αναβολή το αυριανό Παναιτωλικός – ΠΑΟΚ.

Το μεγάλο «ξέσπασμα» ήρθε χθες στο Αγρίνιο, όπου διαγνώσθηκαν συνολικά δεκατρία κρούσματα, εκ των οποίων τα δέκα αφορούν ποδοσφαιριστές. Ετσι, το αυριανό παιχνίδι του Παναιτωλικού με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα οδεύει προς αναβολή. Αντίθετα, ένα από τα πιο επίφοβα για αναβολή παιχνίδια, το αποψινό ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Ιωνικό (17.15), όλα δείχνουν πως θα διεξαχθεί, καθώς οι γηπεδούχοι που είχαν φτάσει και τα οκτώ κρούσματα ποδοσφαιριστών, στους δύο τελευταίους ελέγχους είχαν λιγότερα από επτά. Σημειώνεται πως το πρωτόκολλο ορίζει πως αν στα τελευταία τεστ πριν από ένα παιχνίδι υπάρχουν επτά θετικά δείγματα παικτών, τότε έχουμε αναβολή. Και το άλλο παιχνίδι της ημέρας, ανάμεσα στον Αστέρα Τρίπολης και τον ΟΦΗ (19.30), αναμένεται να πραγματοποιηθεί με βάση τα χθεσινά τελευταία τεστ.

Παράλληλα, η διοργανώτρια διαφοροποίησε το πρωτόκολλό της σε ό,τι αφορά την επιστροφή των παικτών στις προπονήσεις, καθώς αυτή θα γίνεται έπειτα από πέντε μέρες με αρνητικό PCR τεστ. Από τα προγραμματισμένα για αύριο παιχνίδια, η διεξαγωγή του αγώνα Παναθηναϊκός – Αρης θεωρείται επίσης αμφίβολη, καθώς οι «κίτρινοι» έχουν ανακοινώσει επτά κρούσματα, εκ των οποίων τα έξι είναι ποδοσφαιριστές. Ο αριθμός των κρουσμάτων σε ποδοσφαιριστές των υπόλοιπων ομάδων είναι: Ατρόμητος (5), Βόλος (5), ΑΕΚ (4), Απόλλων (5), ΠΑΟΚ (4), Παναθηναϊκός (2), Ολυμπιακός (2), Λαμία (-).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή