ΕΟΕ – Σπύρος Καπράλος: Θέλω τη Βασιλεία Καραχάλιου με τα ελληνικά χρώματα, δεν συναινώ για τη μεταγραφή της

ΕΟΕ – Σπύρος Καπράλος: Θέλω τη Βασιλεία Καραχάλιου με τα ελληνικά χρώματα, δεν συναινώ για τη μεταγραφή της

Ο πρόεδρος της ΕΟΕ δήλωσε στο kathimerini.gr ότι δεν θα συναινέσει για τη μεταγραφή της αθλήτριας

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς προπονητή ολοκλήρωσε την προσπάθειά της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο η Βασιλεία Καραχάλιου. Η απόφαση της πρωταθλήτριας να αλλάξει σημαία στο πανί της έφερε στο επιφάνεια ένα περιστατικό το οποίο είχε συμβεί κατά τη διάρκεια των αγώνων της στην Ιαπωνία και είχε μείνει κρυφό ακόμη και από τους άλλους αθλητές της ολυμπιακής ομάδας. Η κορυφαία Ελληνίδα ιστιοπλόος αγωνίστηκε στις τελευταίες κούρσες χωρίς προπονητή διότι ο Τάμας Εσές αρνήθηκε να μπει στη θάλασσα για να καθοδηγήσει την αθλήτριά του.   

«Ας μας πουν τον ρόλο που έπαιξε η ΕΟΕ στην παραίτηση του προπονητή μου εν μέσω Ολυμπιακών Αγώνων…». Αυτή η φράση στην ανάρτηση της Βασιλείας Καραχάλιου έγινε αιτία για να… σηκωθεί μία κουρτίνα και να αποκαλυφθεί μία ιστορία, η οποία έμεινε στο περιθώριο της διοργάνωσης καθώς, εκείνες τις ημέρες, τα φώτα της δημοσιότητας ήταν στραμμένα στις διακρίσεις των πρωταθλητών μας.   

Η Βασιλεία Καραχάλιου συγκαταλεγόταν στις αθλήτριες που ήταν υποψήφιες για διάκριση. Μάλιστα, με τις εμφανίσεις της στις πρώτες κούρσες έδειξε ότι θα επιβεβαιώνονταν τα προγνωστικά. Και, ξαφνικά, από τη 2η θέση της γενικής κατάταξης «έπεσε» στην 7η για να ολοκληρώσει την προσπάθειά της με την 9η θέση. Αυτές οι ανατροπές συμβαίνουν συχνά στην ιστιοπλοΐα οπότε οι αλλαγές στις θέσεις δεν προκάλεσαν κάποια εντύπωση. Και όμως πίσω από την ανατροπή υπήρχε παρασκήνιο, το οποίο δεν έγινε αντιληπτό ούτε στους υπολοίπους αθλητές που βρίσκονταν στους ίδιους χώρους. «Μέναμε δίπλα και δεν είχαμε καταλάβει ότι κάτι συνέβαινε. Είδαμε βέβαια ότι ο προπονητής της Βασιλείας δεν μπήκε στη θάλασσα αλλά δεν μας είπαν τίποτα», δήλωσε χαρακτηριστικά στο kathimerini.gr μέλος της ιστιοπλοϊκής ολυμπιακής ομάδας.   

Η Βασιλεία Καραχάλιου είχε ως προπονητή τον Ούγγρο Τάμας Εσές, ο οποίος ουσιαστικά την εγκατέλειψε κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς της στη σημαντικότερη μέχρι τότε διοργάνωση της καριέρας της. Αιτία, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» ήταν ότι υπήρξε άρνηση από πλευράς των ανθρώπων της ΕΟΕ να μεταφερθεί ο εξοπλισμός του απευθείας στην Ισπανία καθώς ο προγραμματισμός ήταν να μεταφερθούν οι αποσκευές της ελληνικής αποστολής στην Ελλάδα. Ο Ούγγρος παραιτήθηκε από τη θέση του προπονητή της Βασιλείας Καραχάλιου και η αθλήτρια συνέχισε την προσπάθεια χωρίς να έχει ουσιαστική υποστήριξη στη θάλασσα και μάλιστα σε έναν τόσο σημαντικό αγώνα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι αυτός ο εξοπλισμός ήταν απαραίτητος για την προσπάθεια της αθλήτριας και ανήκε στον προπονητή της.        

Στο μεταξύ, η διαδικασία αλλαγής σημαίας για μία αθλήτρια σε αυτό το επίπεδο δεν είναι εύκολη. Αρχικά πρέπει να γίνει δεκτή από ομοσπονδίας άλλης χώρας και να συμφωνήσει η οικεία ομοσπονδία της. Σε κάποια αθλήματα χρειάζεται και η σύμφωνη γνώμη της παγκόσμιας ομοσπονδίας αλλά και της ολυμπιακής επιτροπής. Σε ότι αφορά την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, ο πρόεδρος της Σπύρος Καπράλος, ο οποίος πολλές φορές έχει στηρίξει την ιστιοπλόο, δήλωσε στο kathimerini.gr ότι δεν θα συναινέσει για τη μεταγραφή της αθλήτριας διότι «όλοι οι Έλληνες και εγώ προσωπικά θέλουμε να τη βλέπουμε να αγωνίζεται και να διακρίνεται με τα ελληνικά χρώματα».    

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή