Στέλιος Σεραφείδης: Η οικογένεια της ΑΕΚ αποχαιρετά τον πιο πιστό της στρατιώτη

Στέλιος Σεραφείδης: Η οικογένεια της ΑΕΚ αποχαιρετά τον πιο πιστό της στρατιώτη

Ο Στέλιος Σεραφείδης άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή σε ηλικία 86 ετών, μετά από μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο.

3' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Στέλιος Σεραφείδης άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή σε ηλικία 86 ετών, μετά από μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο.

Μαζί του φεύγει και ένα μεγάλο κομμάτι της Ιστορίας της ΑΕΚ, την οποία πιστά υπηρέτησε για 70 χρόνια.

Ο Στέλιος Σεραφείδης άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή σε ηλικία 86 ετών, μετά από μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο. Μαζί του φεύγει και ένα μεγάλο κομμάτι της Ιστορίας της ΑΕΚ, την οποία πιστά υπηρέτησε για 70 χρόνια.

Από το 1951 όταν εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής της, τα τσικό όπως τα αποκαλούσαν τότε, μέχρι σήμερα που ήταν πρόεδρος της Ένωσης Παλαιμάχων του «Δικέφαλου».

Στέλιος Σεραφείδης: Η οικογένεια της ΑΕΚ αποχαιρετά τον πιο πιστό της στρατιώτη-1

Εμβληματική φυσιογνωμία και ένας από τους κορυφαίους τερματοφύλακες που έχουν φορέσει τη φανέλα της ομάδας, κατέκτησε τρία πρωταθλήματα (1963, 1968, 1971) στην 20ετή θητεία του ως παίκτης. Στη συνέχεια εντάχθηκε στο προπονητικό επιτελείο του συλλόγου, διετέλεσε προπονητής τερματοφυλάκων έως το 1995 και έκτοτε συνέχισε να βρίσκεται κοντά στην ΑΕΚ.

Η προσφορά του έχει ήδη εκτιμηθεί σε τόσο μεγάλο βαθμό, που η μορφή του κοσμεί έναν από τους τέσσερις πυλώνες στην «Αγιά Σοφιά», ενώ το νέο γήπεδο στο προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ στα Σπάτα θα ονομαστεί «Σεραφείδιον». 

Δυστυχώς δεν πρόλαβε να κάνει πραγματικότητα το τελευταίο μεγάλο όνειρό του να δει το νέο γήπεδο γεμάτο κόσμο και την ΑΕΚ να αγωνίζεται εκεί.  Το 2019 είχε πει: «Τον θάνατο δεν το σκέφτηκα ποτέ, αλλά τα τελευταία χρόνια περνάει από το νου… Θα το προλάβουμε; Και εγώ και πολλοί άνθρωποι που είναι της ίδιας ηλικίας». 

H ανάρτηση της ΑΕΚ

«Βυθισμένη στην πιο βαθιά θλίψη η οικογένεια της ΑΕΚ αποχαιρετά με σεβασμό και δέος τον αιώνιο αρχηγό της ομάδας μας, Στέλιο Σεραφείδη.

Η μορφή του, η ψυχή του, το αγωνιστικό του πάθος και η προσήλωσή του στην κιτρινόμαυρη ιδέα ταυτίστηκαν με την ίδια την ΑΕΚ. Η ανιδιοτέλειά του απέναντι στην αγαπημένη του ομάδα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για όλους μας.

Ο τεράστιος αγώνας, που έδωσε για να προλάβει να μπει στο νέο μας γήπεδο μπορεί τυπικά να μην δικαιώθηκε, αλλά η ψυχή του θα ζει αιώνια ανάμεσά μας και θα υπάρχει σε κάθε γωνιά του σπιτιού μας.

Όπως αιώνιοι ήταν οι αγώνες που έδωσε για να πραγματοποιηθεί αυτό το όνειρο της ομάδας μας, την οποία αγάπησε περισσότερο και από τη ζωή του.

Η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ, οι συμπαίκτες του και ολόκληρος ο σύνδεσμος παλαιμάχων της ΑΕΚ και το ποδοσφαιρικό τμήμα αποχαιρετούν τον ηγέτη της ομάδας μας και απευθύνουν τα πιο ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Καλό ταξίδι, Στέλιο Σεραφείδη!

Καλό ταξίδι, αιώνιε αρχηγέ της ΑΕΚ!»

Λίγη ώρα αφότου πληροφορήθηκε το θάνατο του Στέλιου Σεραφείδη, ο διοικητικός ηγέτης της ΠΑΕ ΑΕΚ Δημήτρης Μελισσανίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η μεγάλη οικογένεια της ΑΕΚ είναι από σήμερα ορφανή. Η μεγάλη μας ομάδα έχασε τον ηγέτη της! Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψω το πώς αισθάνομαι για την απώλεια αυτού του γίγαντα που τίμησε τη φανέλα της ΑΕΚ και σε ολόκληρη τη διαδρομή του ανέδειξε την ιστορία της με το δικό του μοναδικό τρόπο ειλικρίνειας και ανιδιοτέλειας. Η μορφή σου θα κυριαρχεί αιώνια στο γήπεδό μας που θα είναι το δικό σου σπίτι από εδώ και πέρα

Οι παλαίμαχοι

«Από σήμερα είμαστε ορφανοί». Και μόνο η πρώτη πρόταση της ανακοίνωσης που εξέδωσαν οι παλαίμαχοι της ΑΕΚ για το χαμό του Στέλιου Σεραφείδη τα λέει όλα. Όλοι όσοι υπήρξαν μέλη της «κιτρινόμαυρης» οικογένειας αποχαιρετούν με σεβασμό έναν σπουδαίο ανθρωπο.

«Από σήμερα είμαστε ορφανοί. Χάσαμε για πάντα τον φίλο, τον αδερφό, τον αρχηγό, τον μπροστάρη. Ο Στέλιος Σεραφείδης πέρασε στην αθανασία και μας άφησε όλους πολύ φτωχούς. Όμως το πάνθεον των μεγάλων της ιστορίας της ΑΕΚ και του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι από σήμερα πολύ πιο πλούσιο. Αγαπημένε μας Στέλιο, σε ευχαριστούμε για όσα πρόσφερες, για όσα μοιραστήκαμε, για όσα μας δίδαξες και για την παρακαταθήκη που άφησες. Σου υποσχόμαστε όλοι εμείς που μένουμε πίσω ότι δεν θα πάψουμε ούτε λεπτό να υπηρετούμε τη μεγάλη Ιδέα της ΑΕΚ που αγάπησες και υπερασπίστηκες σε όλη σου τη ζωή όσο κανένας άλλος. Αντίο αδερφέ μας. Αντίο αρχηγέ μας!».

Μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες σήμερα στα Σπάτα, στο προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ. Παράλληλα, η ΠΑΕ «μαύρισε» την εικόνα του εξωφύλλου της στα Social Media, ενώ έστειλε αίτημα στη Super League να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και οι παίκτες να φοράνε μαύρα περιβραχιόνια στο αυριανό (5/1, 17:15) αγώνα με τη Λαμία.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον θάνατο του Στέλιου Σεραφείδη εξέδωσε η Super League. Σε αυτή αναφέρει: «Σύσσωμη η ποδοσφαιρική οικογένεια της Super League εκφράζει βαθιά θλίψη και απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Στέλιου Σεραφείδη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή.

Ο Στέλιος Σεραφείδης έχει γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία της ΑΕΚ, αποτέλεσε τον εμβληματικό της ηγέτη για δεκαετίες και με την αγάπη για την ομάδα του και το ποδόσφαιρο, άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του.

Καλό ταξίδι…».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή