Καταρρέει το αγωνιστικό πρόγραμμα της Ευρωλίγκας

Καταρρέει το αγωνιστικό πρόγραμμα της Ευρωλίγκας

Η αναβολή και του μοναδικού παιχνιδιού της 19ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας που είχε προγραμματιστεί για χθες, ανέδειξε αφενός τους επιπόλαιους χειρισμούς της διοργανώτριας και αφετέρου τον προβληματισμό που επικρατεί στις τάξεις της, για το τι μέλλει γενέσθαι με την πανδημία που «σαρώνει» το ευρωπαϊκό μπάσκετ.

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αναβολή και του μοναδικού παιχνιδιού της 19ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας που είχε προγραμματιστεί για χθες, ανέδειξε αφενός τους επιπόλαιους χειρισμούς της διοργανώτριας και αφετέρου τον προβληματισμό που επικρατεί στις τάξεις της, για το τι μέλλει γενέσθαι με την πανδημία που «σαρώνει» το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Μια πανδημία, που έχει πάρει τη μορφή της Λερναίας Υδρας.  Μετά τα τέσσερα κρούσματα κορωνοϊού σε παίκτες που ανακοίνωσε η Ζενίτ, αποφασίστηκε αναβολή του αγώνα με την Αρμάνι, αλλά και της ερχόμενης Τρίτης με τη Βιλερμπάν, θέτοντας αυτομάτως εν αμφιβόλω και το παιχνίδι της ομάδας του Τσάβι Πασκουάλ με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, την Πέμπτη. Αλλωστε, τότε θα συμπληρώνεται το επταήμερο της αποχής από τη δράση, όπως προβλέπει το νέο υγειονομικό πρωτόκολλο που αποφασίστηκε. Κι όλα αυτά, την ώρα που χθες, δειλά δειλά, οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν σε προπονητικούς ρυθμούς.

Το απρόβλεπτο της νόσου φαίνεται και από το γεγονός πως η Αλμπα, που βάσει προγράμματος θα αντιμετώπιζε την Πέμπτη τον Παναθηναϊκό, την ίδια μέρα ανακοίνωσε μια 11άδα κρουσμάτων! Η γερμανική ομάδα έγινε η 13η που βλέπει τον κορωνοϊό να τη «χτυπάει», με μοναδικές αλώβητες προς το παρόν να είναι οι Μονακό, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μπάγερν, Μακάμπι και Ζαλγκίρις.

Η ερχόμενη «διαβολοβδομάδα» με τα παιχνίδια της 20ής και 21ης αγωνιστικής θα καταδείξει πολλά για το πώς μπορεί να διαμορφωθεί το καλεντάρι. Σε περίπτωση που οι αναβολές συνεχιστούν με τον ίδιο ρυθμό, το αδιέξοδο θα είναι προ των πυλών.

Η διοργανώτρια χθες έκανε μια ακόμη κίνηση προκειμένου να διευκολύνει την κατάσταση, τροποποιώντας  το πρωτόκολλο, μειώνοντας και τις ημέρες καραντίνας των παικτών που δεν έχουν εμβολιαστεί. Ετσι, κάθε μη εμβολιασμένος αθλητής θα χρειάζεται πλέον 10 ημέρες καραντίνας και όχι 14, με την προϋπόθεση φυσικά του αρνητικού PCR test. Παράλληλα, ανακοίνωσε την αναβολή του Next Generation, στο οποίο θα αναλάμβανε ρόλο προπονητή ο Βασίλης Σπανούλης. Μπροστά όμως στη δυναμική του ιού, τέτοια μέτρα φαντάζουν απλά  παρηγοριά στον… άρρωστο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή