Έχασε τη «μάχη» με τον κορωνοϊό ο Παραολυμπιονίκης Γιώργος Τοπτσής

Έχασε τη «μάχη» με τον κορωνοϊό ο Παραολυμπιονίκης Γιώργος Τοπτσής

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Γιώργος Τοπτσής, ένας από τους πρώτους Έλληνες Παραολυμπιονίκες, δεν κατάφερε να βγει νικητής στον πιο σημαντικό αγώνα της ζωής του. Ο παλαιός πρωταθλητής του στίβου, σε ηλικία 63 ετών, «έφυγε» από τη ζωή ύστερα από μάχη με τον κορωνοϊό.

Ο Παραολυμπιονίκης συμμετείχε σε πέντε διοργανώσεις Παραολυμπιακών Αγώνων όπου κατέκτησε τρία μετάλλια στο μήκος ενώ στη συλλογή του είχε και πέντε μετάλλια από παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Ο Γιώργος Τοπτσής γεννήθηκε στη Νιγρίτα Σερρών και, μάλιστα, προς τιμήν του το δημοτικό στάδιο της περιοχής φέρει το όνομά του. Είχε ως προπονητής τον Γιώργο Πομάσκι και τον Παναγιώτη Μακριανίδη. 

Ο Γιώργος Τοπτσής ολοκλήρωσε την καριέρα του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Η πρώτη παραολυμπιακή διοργάνωση που αγωνίστηκε ήταν στη Βαρκελώνη το 1992. Εκεί ήρθε δεύτερος στο μήκος, ενώ τόσο το 1988 στη Σεούλ όσο και το 1996 στην Ατλάντα κατετάγη 3ος. Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2000 στο Σίδνεϊ κατέκτησε την 5η θέση στο τριπλούν και στην Αθήνα ήρθε 8ος στο ίδιο αγώνισμα.

Η ανακοίνωση της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας ΑμεΑ

«Η ΕΑΟΜ-ΑμεΑ αποχαιρετά σήμερα ένα δικό της άνθρωπο, έναν αγαπητό συνεργάτη-προπονητή, έναν εξαιρετικό αθλητή με πολλές και σημαντικές διακρίσεις, συμπεριλαμβανομένων και των τριών μεταλλίων σε Παραολυμπιακούς Αγώνες στο αγώνισμα του μήκους (2ος το 1992, 3ος το 1988 και το 1996).

Αγαπημένε μας Γιώργο,

όλοι εμείς οι άνθρωποι που είμαστε κοντά στον Παραολυμπιακό αθλητισμό και το Παραολυμπιακό Κίνημα, αισθανόμαστε βαθιά λυπημένοι για την απώλειά σου.

Θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη και νοσταλγία.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά και στους οικείους του».

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή