Ο Ερασιτέχνης ΠΑΟ δείχνει Βοτανικό

Ο Ερασιτέχνης ΠΑΟ δείχνει Βοτανικό

Με τη λογική, που δείχνει ότι η επιλογή του Βοτανικού είναι μονόδρομος για την επιβίωση του συλλόγου και όχι με το συναίσθημα που «δένει» τον Παναθηναϊκό με την ιστορική Λεωφόρο, ομόφωνα το Δ.Σ. του Ερασιτέχνη προτείνει στα μέλη του να υπερψηφίσουν τη διπλή ανάπλαση

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη λογική, που δείχνει ότι η επιλογή του Βοτανικού είναι μονόδρομος για την επιβίωση του συλλόγου και όχι με το συναίσθημα που «δένει» τον Παναθηναϊκό με την ιστορική Λεωφόρο, ομόφωνα το Δ.Σ. του Ερασιτέχνη προτείνει στα μέλη του να υπερψηφίσουν τη διπλή ανάπλαση, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την υλοποίηση αυτού του μεγαλεπήβολου σχεδίου, με διπλό όφελος για τους «πράσινους» και την πόλη των Αθηνών.

Ο πρόεδρος Τάκης Μαλακατές, ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Βρανόπουλος και ο νομικός Βασίλης Παυλόπουλος παρουσίασαν το περίγραμμα της συμφωνίας με την πολιτεία, τον Δήμο Αθηναίων, την κοινοπραξία των εμπλεκόμενων τραπεζών και την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, με τη δέσμευση ότι σύντομα θα δημοσιοποιηθούν όλες οι συμφωνίες ώστε τα μέλη του συλλόγου να ενημερωθούν πλήρως και να αποφασίσουν αν θα ανάψουν πράσινο φως για την υπογραφή των συμβάσεων.  

Οι εκλογές θα γίνουν στις 21 ή 28 Φεβρουαρίου (το αργότερο 8 Μαρτίου) με φυσική παρουσία των μελών ή επιστολική ψήφο, εάν εγκριθεί από το πρωτοδικείο η αλλαγή στο καταστατικό. Για την έγκριση του σχεδίου, απαιτείται θετική ψήφος με πλειοψηφία 2/3.

Τα ενεργά μέλη είναι περίπου 4.500, αλλά υπάρχει μια συνολική δεξαμενή 16.000 μελών και για να γίνει πιο διευρυμένη ψηφοφορία, εξετάζεται το σενάριο να τους δοθεί η ευκαιρία να ενεργοποιηθούν και να ψηφίσουν, με την καταβολή (ίσως με δόσεις) της συνδρομής δύο ετών και του τρέχοντος χρόνου, δηλαδή συνολικά 150 ευρώ. Εάν η Γ.Σ. ψηφίσει θετικά, η δημοπράτηση του έργου θα γίνει φέτος, με τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη να είναι έτοιμες το 2024 και το ποδοσφαιρικό γήπεδο ένα ή δύο χρόνια αργότερα.

Εάν καταψηφισθεί η συμφωνία, η διπλή ανάπλαση θα ακυρωθεί και ο Παναθηναϊκός θα αποφασίσει ποιον άλλο δρόμο θα ακολουθήσει, με τη διοίκηση Μαλακατέ να θέτει ξανά υποψηφιότητα στις εκλογές του Μαΐου.   

Τα πιο σημαντικά σημεία της συνέντευξης Τύπου:

Εάν η Γ.Σ. υπερψηφίσει, οι εγκαταστάσεις αναμένονται το 2024 και το ποδοσφαιρικό γήπεδο ένα ή δύο χρόνια αργότερα.

• Δεν θα δοθεί προς κατεδάφιση η Λεωφόρος πριν παραδοθούν οι εγκαταστάσεις στον Βοτανικό και το ποδοσφαιρικό γήπεδο.

• Ο Ερασιτέχνης μεταφέρει στο νέο γήπεδο και εις το διηνεκές όλα τα δικαιώματα που έχει στη Λεωφόρο, καθώς μετά τα 49 χρόνια του παραχωρητηρίου θα παραταθεί η συμφωνία.  

• Τα έσοδά του θα είναι από 2,7 έως 4 εκατ. ευρώ (ρεαλιστικά 3-3,5 εκατ.) ετησίως, ποσό που εγγυάται τη βιωσιμότητα και την υψηλή ανταγωνιστικότητα των 38 (μαζί με τα ΑμεΑ) ερασιτεχνικών τμημάτων. Η συμφωνία με την ΠΑΕ είναι 500.000 ετησίως, με αναπροσαρμογή ανά πενταετία και μπόνους από τα έσοδα ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

• Οι εγκαταστάσεις θα καλύψουν όλες τις ανάγκες του Ερασιτέχνη, που τώρα έχει τις ομάδες του διασκορπισμένες, πληρώνοντας ενοίκια, ενώ εκτιμάται ότι θα είναι επικερδής και η συμφωνία της ΠΑΕ με τον Δήμο Αθηναίων και το Δημόσιο για την εμπορική εκμετάλλευση του γηπέδου. Η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη.

• Ο Ερασιτέχνης θα έχει μουσείο, εντευκτήριο – εστιατόριο και θέσεις πάρκινγκ στη Λεωφόρο.

• Το ποδοσφαιρικό γήπεδο θα είναι 4 αστέρων, προδιαγραφών ΦΙΦΑ/ΟΥΕΦΑ και χωρητικότητας μέχρι 40.000 θεατών (πιθανώς 38.000), το μεγαλύτερο στην Ελλάδα μετά το ΟΑΚΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή