Λεπτές ισορροπίες με Τζόκοβιτς

Λεπτές ισορροπίες με Τζόκοβιτς

Η αυστραλιανή κυβέρνηση ξεσκόνισε κάθε έγγραφο πριν από την τελική απόφαση

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε… μπελάδες ενδέχεται να βάλουν τον Νόβακ Τζόκοβιτς αναρτήσεις σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Την ώρα που ο υπουργός Μετανάστευσης Αλεξ Τζορτζ Χοκ μελετούσε τα έγγραφα προκειμένου να αποφασίσει εάν θα επιτρέψει στον πρωταθλητή του τένις να αγωνιστεί στο Οπεν της Αυστραλίας, διαπιστώθηκε ένα λάθος στην αίτηση εισόδου του.

Για τον Σέρβο τενίστα η χθεσινή ημέρα κύλησε σαν μία κανονική ημέρα προετοιμασίας για το Οπεν της Αυστραλίας. Προπονήθηκε στη φημισμένη Ροντ Λέιβερ Αρίνα, έμεινε στο συγκρότημα που προτιμάει όταν βρίσκεται στη Μελβούρνη και έφαγε τα, χωρίς γλουτένη, φαγητά που έχει η διατροφή του. Η απόφαση όμως για το εάν τελικά θα λάβει μέρος στη διοργάνωση κρεμόταν όλη την ημέρα σαν δαμόκλειος σπάθη πάνω από το κεφάλι του. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Αυστραλίας έδειχνε αποφασισμένη να… ξεσκονίσει όλα τα έγγραφα του αθλητή, καθώς πιθανόν να θεωρεί ότι η συγκεκριμένη υπόθεση την έχει πλήξει.

Ο Τζόκοβιτς μπορεί να κέρδισε την έφεση για την ανάκληση της βίζας του, αλλά αυτή η νίκη φαντάζει σαν νίκη σε ένα σετ καθώς το παιχνίδι μοιάζει να μην έχει κριθεί. Η… καυτή πατάτα πέρασε στα χέρια του Ελληνοαμερικανού υπουργού Αλεξ Τζορτζ Χοκ, ο οποίος έχει πάγιες απόψεις για την προστασία των συνόρων της Αυστραλίας και επί των ημερών έχουν απορριφθεί ή αναιρεθεί εκατοντάδες αιτήσεις για βίζα. Η απόφαση αναμενόταν να ληφθεί τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος), παίρνοντας 24ωρη παράταση. Η έρευνα όμως στα έγγραφα του κορυφαίου αθλητή έφερε στην επιφάνεια, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Αυστραλίας, ένα σοβαρό λάθος στην ταξιδιωτική δήλωσή του.  

Νέα παράταση πήρε το θρίλερ με τον Σέρβο τενίστα – Μέχρι τα ξημερώματα αναμενόταν η οριστική ετυμηγορία.

Κάθε επισκέπτης της Αυστραλίας, κατά την άφιξή του, πρέπει να συμπληρώσει ποιες χώρες έχει επισκεφθεί τις τελευταίες 14 ημέρες. Τυχόν απόκρυψη στοιχείων μπορεί να επισύρει ποινή κράτησης έως και 12 μήνες. Ο Τζόκοβιτς, σύμφωνα με τα αυστραλιανά ΜΜΕ, έγραψε ότι δεν είχε ταξιδέψει κάπου αλλά αναρτήσεις σε social media δείχνουν ότι βρισκόταν στην Ισπανία. Ο ίδιος φέρεται να έχει δηλώσει ότι τα έγγραφά του τα συμπλήρωσε η Αυστραλιανή Ομοσπονδία Τένις. Στο μεταξύ, τα ερωτήματα για το μοριακό τεστ και τις δημόσιες εμφανίσεις του αθλητή μετά το θετικό κρούσμα εξακολουθούν να μένουν αναπάντητα.  

Σε διπλωματικό επίπεδο, ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την ομόλογό του από τη Σερβία Ανα Μπράβιτς. Ο κ. Μόρισον, ο οποίος έχει άριστη σχέση με τον υπουργό Μετανάστευσης, ανέφερε ότι η συνοριακή πολιτική της Αυστραλίας δεν κάνει εξαιρέσεις.  

Υπέρ του Νόβακ Τζόκοβιτς τοποθετήθηκε η ΑΤΡ, η οποία όμως συστήνει στους αθλητές της να εμβολιάζονται. «Καλωσορίζουμε την απόφαση του δικαστηρίου και ανυπομονούμε για να ζήσουμε μερικές συναρπαστικές εβδομάδες τένις», αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή