Ευρωλίγκα: Αναβλήθηκε ο αγώνας ΠΑΟ – Μακάμπι

Ευρωλίγκα: Αναβλήθηκε ο αγώνας ΠΑΟ – Μακάμπι

Τον γνώριμο δρόμο της αναβολής πήρε και ο αποψινός αγώνας Παναθηναϊκού – Μακάμπι, μετά την ενημέρωση της Ευρωλίγκας ότι η ισραηλινή ομάδα προχώρησε σε διακοπή προπονήσεων λόγω των πολλών κρουσμάτων που έχει.

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον γνώριμο δρόμο της αναβολής πήρε και ο αποψινός αγώνας Παναθηναϊκού – Μακάμπι, μετά την ενημέρωση της Ευρωλίγκας ότι η ισραηλινή ομάδα προχώρησε σε διακοπή προπονήσεων λόγω των πολλών κρουσμάτων που έχει. Η είδηση ότι ο κορωνοϊός «τρύπωσε» ξανά στ’ αποδυτήρια της Μακάμπι είχε γίνει γνωστή από το πρωί και όπως αναμενόταν, λίγες ώρες αργότερα η διοργανώτρια ανακοίνωσε την αναβολή, ευτυχώς πριν αφήσει την πρωταθλήτρια Ισραήλ να έλθει πρώτα στην Αθήνα με όσους παίκτες είχε ετοιμοπόλεμους και μετά να αναβάλει το παιχνίδι, όπως έχει κάνει κάμποσες φορές στο πρόσφατο παρελθόν πριν από αγώνες που ήταν ολοφάνερο ότι δεν θα γίνουν.

Από το αποψινό πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής αναβλήθηκε ένα ακόμη παιχνίδι (Φενέρμπαχτσε – Αλμπα) και από το χθεσινό άλλα τρία (Ζαλγκίρις – Ερυθρός Αστέρας, Ολυμπιακός – Ζενίτ, Αρμάνι – Ούνικς). Από τα συνολικά 9 παιχνίδια της 2ης αγωνιστικής της πρώτης «διαβολοβδομάδας» του 2022, έγιναν δύο χθες (Μπάγερν – Μονακό, Μπαρτσελόνα – Εφές), ενώ πλην κάποιου απροόπτου της τελευταίας στιγμής θα διεξαχθούν σήμερα και οι αναμετρήσεις ΤΣΣΚΑ – Βιλερμπάν (19.00), Ρεάλ Μαδρίτης – Μπασκόνια (21.45). Οι πέντε νέες αναβολές προστέθηκαν ήδη στις ουκ ολίγες άλλες εκκρεμότητες και δημιουργούν μια σπαζοκεφαλιά για την Ευρωλίγκα για το πώς θα βρει ελεύθερες ημερομηνίες για να γίνουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα όλα τα εξ αναβολής παιχνίδια. Ισως για τον Παναθηναϊκό να ήταν καλύτερα να έπαιρνε αναβολή και ο προχθεσινός αγώνας του με την ΤΣΚΚΑ, ο οποίος εξελίχθηκε σε εφιάλτη όπως και αρκετοί άλλοι προηγούμενοι από το ξεκίνημα της διοργάνωσης. Ηταν η 2η πιο βαριά (-24) ήττα των «πρασίνων» στη φετινή Ευρωλίγκα μετά το -33 στο παιχνίδι τους με τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι και η 6η συνολικά με διαφορές από 19 πόντους και πάνω. Βαριές και αταίριαστες ήττες όλες τους για μια ομάδα με 6 αστέρια στη φανέλα της, χωρίς να υπάρχει μια αχτίδα φωτός στον ορίζοντα που να φέρνει την ελπίδα μιας αλλαγής.

Σε κλοιό κορωνοϊού η Ευρωλίγκα – Υστατη ελπίδα ο Γιόβιτς για τους «πράσινους», που απογοητεύουν.

Με το θλιβερό 4-14, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα και ο στόχος του είναι απλώς να ανέβει μερικά σκαλοπατάκια παραπάνω για να έχει ένα πιο αξιοπρεπές πλασάρισμα, χωρίς τη δυνατότητα να ελπίζει στα πλέι οφ ακόμη κι αν κάνει ένα εντυπωσιακό ντεμαράζ. Η αναμενόμενη άφιξη του Στέφαν Γιόβιτς δεν είναι σίγουρο ότι θα τον βοηθήσει να αλλάξει επίπεδο, μιας και ο Σέρβος γκαρντ προέρχεται από πολύ σοβαρή εγχείρηση, που τον έχει αφήσει εκτός παρκέ για περίπου ένα χρόνο. Το βιογραφικό του δείχνει, βέβαια, παίκτη από πολύ ψηλό ράφι, αλλά ακόμη κι αν δεν προερχόταν από μια τόσο μεγάλη αγωνιστική απραξία, δεν θα μπορούσε μόνος του να γυρίσει τον διακόπτη. Οι «πράσινοι» θέλουν μεγαλύτερη βοήθεια από τους Παπαπέτρου, Νέντοβιτς και Οκάρο Γουάιτ, παίκτες με μεγάλη αξία και εμπειρία, που δεν έχουν αποδώσει σε σταθερή βάση τα ανάλογα ώστε να τραβήξουν και τους υπόλοιπους.

Στο περιθώριο του αγώνα με την ΤΣΣΚΑ, ο Δημήτρης Ιτούδης ρωτήθηκε για την πιθανότητα να αναλάβει την εθνική μας ομάδα και απάντησε χωρίς να μας κάνει σοφότερους, λέγοντας ότι δεν έχει προκύψει κάτι νεότερο από τις επαφές του προέδρου της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιου, με τον CEO της ρωσικής ομάδας, Αντρέι Βατούτιν.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή