Το θρίλερ με τον Τζόκοβιτς συνεχίζεται

Το θρίλερ με τον Τζόκοβιτς συνεχίζεται

Ακυρώθηκε η βίζα Τζόκοβιτς, ο οποίος κατέθεσε έφεση για να αγωνιστεί στη Μελβούρνη

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το… χρονικό μιας προαναγγελθείσας ακύρωσης βίζας ολοκληρώθηκε στην Αυστραλία, με τον υπουργό Μετανάστευσης Αλεξ Χοκ να ασκεί την εξουσία του και «για λόγους καλής τάξης και υγείας» να ακυρώνει τη βίζα που κατείχε ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Οι δικηγόροι του Σέρβου κατέθεσαν έφεση και ζήτησαν από τον δικαστή Αντονι Κέλι να βγάλει απόφαση μέχρι την Κυριακή, προκειμένου ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου να γνωρίζει εάν μπορεί να πάρει μέρος στο αυστραλιανό όπεν.  

Η απόφαση του Αλεξ Χοκ άρχισε να… υφαίνει ένα γαϊτανάκι εξελίξεων. Την ώρα που οι υπόλοιποι τενίστες προετοιμάζονταν για τη συμμετοχή τους στο κυρίως ταμπλό της διοργάνωσης, ο Νόβακ Τζόκοβιτς πήρε μέρος σε ακροαματική διαδικασία, ενώ ο δικαστής διέταξε την παραμονή του στη χώρα μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση. Ο Αντονι Κέλι έκανε δεκτό το αίτημα της πλευράς Τζόκοβιτς να μη μεταφερθεί ο αθλητής στην ίδια δομή προσφύγων, προκειμένου να αποφευχθούν οι αντιδράσεις από τους θαυμαστές του. Οι δικηγόροι του υποστήριξαν ότι η απόφαση για ακύρωση της βίζας έγινε διότι οι απόψεις του κορυφαίου τενίστα του κόσμου ενισχύουν το αντιεμβολιαστικό κίνημα.

Η απόφαση του Ελληνοαυστραλού υπουργού Μετανάστευσης έχει την πλήρη στήριξη του πρωθυπουργού της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον. Ο πρωθυπουργός της χώρας υποστήριξε ότι η απόφαση ελήφθη «για να προστατευθούν» οι θυσίες που έκαναν οι Αυστραλοί κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Τελευταίο χαρτί για τον Σέρβο τενίστα, που προσπαθεί να αποφύγει την απέλαση από την Αυστραλία.

Με τη νέα έφεση ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα προσπαθήσει να… παίξει το τελευταίο του χαρτί πριν γεμίσει τις βαλίτσες του και φύγει από την Αυστραλία με το… στίγμα της απέλασης.  

Τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος αναμενόταν να βρεθεί στα γραφεία μετανάστευσης ώστε με ένορκη κατάθεση να υποστηρίξει το αίτημά του. Στη συνέχεια, θα είχε επαφές με τους δικηγόρους του ώστε να προετοιμάσουν την έφεση. Ουσιαστικά θα βρίσκεται υπό κράτηση και μέχρι την ακρόαση της υπόθεσης θα μείνει σε ξενοδοχείο με φύλαξη. Σύμφωνα με εκτιμήσεις δικαστικών κύκλων της Αυστραλίας, τα περιθώρια έχουν… στενέψει για τον αθλητή και πολύ δύσκολα θα βρεθεί στα κορτ της φετινής διοργάνωσης. Ο ίδιος προπονήθηκε και χθες στη Ροντ Λέβερ Αρίνα ελπίζοντας ότι θα δικαιωθεί και θα μπορέσει να πάρει μέρος στο αγαπημένο του γκραν σλαμ.

Πολλοί είναι οι τενίστες που έχουν προβληματιστεί με την έκβαση της υπόθεσης. «Δεν θα κάτσω εδώ και να αρχίσω να κλωτσάω τον Νόβακ ενώ αυτός είναι κάτω. Το είπα τις προάλλες δεν είναι καλή κατάσταση για κανέναν. Δεν γνωρίζω ποια διαδρομή θα ακολουθήσει, αν μπορεί να κάνει έφεση, πόσο θα πάρει για να εκδικαστεί και αν μπορεί να συνεχίσει να προπονείται ενώ η διαδικασία θα βρίσκεται σε εξέλιξη. Δεν έχω ιδέα ποια είναι η διαδικασία. Τράβηξε αρκετά έως τώρα και δεν είναι ωραίο για το τένις αλλά και για κανέναν», δήλωσε ο Αντι Μάρεϊ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή