Τα πιο αδιάφορα ντέρμπι «αιωνίων» στην ιστορία

Τα πιο αδιάφορα ντέρμπι «αιωνίων» στην ιστορία

Το να παίζει Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός και την επόμενη ημέρα να μην ασχολείται κανείς με αυτό το παιχνίδι, το λες και σενάριο επιστημονικής φαντασίας! Κι όμως ακριβώς έτσι συνέβη.

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το να παίζει Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός και την επόμενη ημέρα να μην ασχολείται κανείς με αυτό το παιχνίδι, το λες και σενάριο επιστημονικής φαντασίας!

Κι όμως ακριβώς έτσι συνέβη. Οπως σβηστά ξεκίνησε, έτσι σβηστά τελείωσε το ελληνικό classico για τη 18η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 1, σε σημείο να το ακολουθεί μια εκκωφαντική σιωπή, σπάνιο φαινόμενο ακόμα και για ντέρμπι εντελώς αδιάφορα βαθμολογικά.

Ο μεν Παναθηναϊκός, εμφανώς ανώτερος μα ανυπόφορα φλύαρος, αντιμετώπισε το 0-0 ως μια χαμένη ευκαιρία για μια βαθμολογική και ψυχολογική ένεση, ο δε Ολυμπιακός υποδέχθηκε τον βαθμό με ανακούφιση. Καθισμένος αναπαυτικά στη μεγάλη διαφορά που είχε από τους διώκτες του, δεν έκανε τίποτε απολύτως για να διεκδικήσει κάτι παραπάνω.

Οχι ότι τα ντέρμπι ξεχειλίζουν από θέαμα και ποιότητα, ειδικά όταν κρίνουν τίτλους και το άγχος περισσεύει, αλλά τα δύο φετινά θα μείνουν με αρνητικό πρόσημο στην  Ιστορία: ούτε ένα γκολ σε 180 λεπτά αγώνα, με συνολικά… μιάμιση ευκαιρία στο Φάληρο και τη Λεωφόρο ως αποζημίωση για όσους κάθισαν να τα παρακολουθήσουν!

Σοκ στην ΑΕΚ

Και οι δύο φετινές αναμετρήσεις έληξαν χωρίς ούτε ένα γκολ σε 180 λεπτά αγώνα, με συνολικά… μιάμιση ευκαιρία στο Φάληρο και στη Λεωφόρο…

Κατά τα άλλα, η επιτυχία της 18ης αγωνιστικής είναι ότι όλα τα παιχνίδια της έγιναν κανονικά, χωρίς καμία αναβολή, όπως και ότι χάρισε άλλη μία μεγάλη έκπληξη, με θύμα ξανά την ΑΕΚ.

Ο Παναιτωλικός τη νίκησε (1-2) για πρώτη φορά στην ιστορία του στο ΟΑΚΑ και την έστειλε στην 3η θέση της βαθμολογίας, στο -10 από τον Ολυμπιακό και στο -1 από τον ΠΑΟΚ, ο οποίος νίκησε (πιο δύσκολα απ’ όσο δείχνει το τελικό 3-0) τον ΟΦΗ στην Τούμπα και μείωσε σε μονοψήφιο νούμερο την απόσταση από την κορυφή.

Ο Αρης, αντίθετα, κόλλησε στο 0-0 με τον ουραγό Απόλλωνα στη Ριζούπολη και έπεσε 8ος, πίσω κι απ’ τον Αστέρα Τρίπολης που επικράτησε 1-0 του Βόλου και πλησίασε την εξάδα των πλέι οφ.

Στη μάχη της παραμονής, πολύ σημαντικό το 1-1 που πήρε ο Ατρόμητος στα Γιάννενα, αλλά ακόμα πιο σημαντικό το 2-1 της Λαμίας επί του Ιωνικού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή