Τζόκοβιτς: Μήνυμα από το Παρίσι

Τζόκοβιτς: Μήνυμα από το Παρίσι

Απομακρύνεται και το Ρολάν Γκαρός για τον Σέρβο τενίστα αν δεν εμβολιαστεί.

2' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την απέλαση του Νόβακ Τζόκοβιτς να επισκιάζει τα αγωνιστικά άρχισε χθες στη Μελβούρνη το Οπεν της Αυστραλίας. Ο Σέρβος τενίστας επέστρεψε στην πατρίδα του, όπου θαυμαστές του τον υποδέχθηκαν σαν να είχε κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο και να είχε σημειώσει σειρά από ρεκόρ που θα πρόσθεταν περισσότερη λάμψη στις μέχρι τώρα επιτυχίες του. Ομως ο… ασκός του Αιόλου δείχνει να έχει ανοίξει και ο Τζόκοβιτς κινδυνεύει να μην πάρει μέρος ούτε στο Ρολάν Γκαρός.  

Η απόφαση του Αυστραλού δικαστή να μην κάνει δεκτή την έφεση του αθλητή για την ακύρωση της βίζας έβαλε τους τίτλους για το τέλος του σίριαλ που ταλάνιζε τόσες ημέρες τον χώρο του τένις.

Αυτή η απόφαση όμως στέρησε και από τον αθλητή την ευκαιρία να προσθέσει το όνομά του σε μια σειρά από επιτυχίες. Εάν κατακτούσε τον τίτλο θα ήταν γι’ αυτόν το 10ο τρόπαιο από τη διοργάνωση της Μελβούρνης, θα συμπλήρωνε τα 21 τρόπαια από Γκραν Σλαμ και θα ανέβαινε στην πρώτη θέση της λίστας φθάνοντας τους τέσσερις διαδοχικούς τίτλους στην Αυστραλία και θα πλησίαζε το ρεκόρ του Ρόι Εμερσον (πέντε). Μάλιστα κινδυνεύει να χάσει και την πρώτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη εάν αναδειχθεί νικητής κάποιος εκ των Μεντβέντεβ ή Ζβέρεφ.   

Ο Σέρβος τενίστας έφτασε χθες το μεσημέρι στο Βελιγράδι. Στο αεροδρόμιο «Νίκολα Τέσλα» είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες θαυμαστές του με σερβικές σημαίες. Εκεί τον περίμενε ο αδελφός του και ο αθλητής απέφυγε να κάνει δηλώσεις.    

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μην τιμωρηθεί ο «Νόλε» – η νομοθεσία της χώρας επιβάλλει να μην μπορεί να λάβει βίζα για τα επόμενα τρία χρόνια. «Υπάρχει μια τιμωρία τριών ετών, αλλά υπάρχει η ευκαιρία για (ένα άτομο) να επιστρέψει στις σωστές συνθήκες και αυτό θα ληφθεί υπόψη εκείνη τη στιγμή», δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Το Οπεν της Αυστραλίας όμως ενδέχεται να μην είναι το μόνο Γκραν Σλαμ που θα χάσει ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Η γαλλική Βουλή πέρασε νόμο, σύμφωνα με τον οποίο το πιστοποιητικό εμβολιασμού είναι απαραίτητο για την είσοδο σε πολλούς χώρους, μεταξύ των οποίων και οι αθλητικοί.

Μάλιστα, η υπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας, Ροξάνα Μαρατσινεάνου, έγραψε σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης: «Μόλις τεθεί σε εφαρμογή ο νόμος, θα γίνει υποχρεωτικό για την είσοδο σε δημόσια κτίρια, όπου ήδη ζητείται πιστοποιητικό (στάδια, θέατρα) για όλους τους θεατές, τους συμμετέχοντες, Γάλλους ή αλλοδαπούς επαγγελματίες. Ευχαριστώ το αθλητικό κίνημα για τη δουλειά στο να πειστούν οι τελευταίοι, λίγοι ανεμβολίαστοι. Θα εργαστούμε μαζί για να γίνουμε πρέσβεις αυτών των μέτρων σε διεθνές επίπεδο».

Το Ρολάν Γκαρός έχει προγραμματιστεί να αρχίσει στις 22 Μαΐου. Εάν μέχρι τότε δεν υπάρξει άρση των μέτρων για την πανδημία, ο εμβολιασμός θα αποτελέσει το μοναδικό… διαβατήριο του Τζόκοβιτς για τη συμμετοχή του.

Νίκη για Σάκκαρη

Η Μαρία Σάκκαρη νίκησε τη Γερμανίδα Τατιάνα Μαρία με 6-4, 7-6 και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του αυστραλιανού Οπεν. Εκεί θα αντιμετωπίσει τη 19χρονη Κινέζα Κινγουέν Ζενγκ (111η στον κόσμο).

Σήμερα το πρωί ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντιμετωπίζει τον Σουηδό Μάικλ Ιμερ (82ος στον κόσμο). Στον δεύτερο γύρο προκρίθηκαν, μεταξύ άλλων, και οι Ναόμι Οσάκα (6-3, 6-3 την Καμίλα Οσόριο), Ραφαέλ Ναδάλ (6-1, 6-4, 6-2 τον Μάρκος Τζιρόν), Αλεξ Ζβέρεφ (7-6, 6-1, 7-6 τον Ντάνιελ Αλτμάιερ) και Ασλεϊ Μπάρτι (6-0, 6-1 τη Λέσια Τσουρένικο). Αντίθετα αποκλείστηκαν ο Θανάσης Κοκκινάκης (2-6, 3-6, 2-6 από τον Γιανίκ Χάνφμαν) και το κορίτσι-θαύμα του τένις, Κόκο Γκοφ (4-6 2-6 από την Κιάνγκ Γουάνγκ).  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή