Θετική η πολιτεία για οικονομική ενίσχυση της Σούπερ Λιγκ 2

Θετική η πολιτεία για οικονομική ενίσχυση της Σούπερ Λιγκ 2

Η Σούπερ Λιγκ 2 μπορεί να χαμογελάει δειλά από τη συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού, η μεγάλη κατηγορία μπορεί να περιμένει…

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Σούπερ Λιγκ 2 μπορεί να χαμογελάει δειλά από τη συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού, η μεγάλη κατηγορία μπορεί να περιμένει…

Αυτό το συμπέρασμα προκύπτει από τη χθεσινή δίωρη συνάντηση των δύο ποδοσφαιρικών Λιγκών με τον Λ. Αυγενάκη, όπου ένα από τα θέματα συζήτησης ήταν η εισροή χρημάτων στις ομάδες της ΣΛ1 και της ΣΛ2 από τη φορολόγηση του στοιχήματος, σε μια εποχή που τα κόστη τους λόγω της πανδημίας έχουν εκτοξευθεί και τα έσοδα έχουν μειωθεί δραματικά.

Το γεγονός πως οι 14 ΠΑΕ της ΣΛ1 είχαν λάβει προκαταβολικά τον περασμένο Απρίλιο όλο το ποσό (22 εκατ. ευρώ) δεν τους αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για άλλα χρήματα, τουλάχιστον μέχρι το τέλος της αγωνιστικής σεζόν. Αντίθετα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως στις επαφές με το υπουργείο Οικονομικών θα υπάρξουν πιέσεις ώστε να εκταμιευθεί ένα κονδύλι της τάξεως των 4 εκατ. ευρώ για τη μικρή λίγκα, που αντιστοιχεί περίπου σε 115.000 ευρώ για κάθε ομάδα.

Στο τραπέζι έπεσε και το θέμα της αύξησης του ποσοστού των φιλάθλων στις εξέδρες, με τις όποιες αλλαγές να προσδιορίζονται τον Φεβρουάριο, εφόσον φυσικά οι επιδημιολογικοί δείκτες το επιτρέψουν. Το κομμάτι αυτό εντάσσεται στην ανάγκη συνολικής επικαιροποίησης του υγειονομικού πρωτοκόλλου, όπως αποφασίστηκε.

Η πιστή και άμεση εφαρμογή της ολιστικής μελέτης ήταν το τρίτο κύριο θέμα συζήτησης. Επίσης, ο υφυπουργός Αθλητισμού συνέστησε την ανάγκη για επαγγελματική διαιτησία και στήριξη του αρχιδιαιτητή Μαρκ Κλάτενμπεργκ και την εφαρμογή κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, εφόσον υπάρξει ομοφωνία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή