Πέρασε και το εμπόδιο της Κουντερμέτοβα η Σάκκαρη

Πέρασε και το εμπόδιο της Κουντερμέτοβα η Σάκκαρη

Χωρίς να χάσει σετ, σε ρυθμούς του αγαπημένου της κόμιξ Road Runner, η Μαρία Σάκκαρη νίκησε τη Βερόνικα Κουντερμέτοβα με 6-4, 6-1 και, για δεύτερη φορά στην καριέρα της, προκρίθηκε στους «16» του Οπεν της Αυστραλίας.

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς να χάσει σετ, σε ρυθμούς του αγαπημένου της κόμιξ Road Runner, η Μαρία Σάκκαρη νίκησε τη Βερόνικα Κουντερμέτοβα με 6-4, 6-1 και, για δεύτερη φορά στην καριέρα της, προκρίθηκε στους «16» του Οπεν της Αυστραλίας. Σήμερα τα ξημερώματα ήταν προγραμματισμένο το παιχνίδι του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Μπενουά Περ.

Η αναμέτρηση της Μαρίας Σάκκαρη με την Κουντερμέτοβα άρχισε με τη Ρωσίδα να προηγείται με 3-1, αλλά σε εκείνο το σημείο η Ελληνίδα αθλήτρια έδειξε ποια θα ήταν η πρωταγωνίστρια του παιχνιδιού. Μείωσε τα αβίαστα λάθη και σε μία ώρα και 22 λεπτά πήρε το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση, με τους Ελληνες να τραγουδούν ρυθμικά το όνομά της και να στήνουν γλέντι στις κερκίδες.   

«Το διασκεδάζω με αυτό το κοινό. Νιώθω υπέροχα. Σαν να παίζω στην έδρα μου. Ο κόσμος μου δίνει ενέργεια. Στις αντιπάλους μου βέβαια δεν αρέσει, αλλά εμένα μου αρέσει», δήλωσε χαμογελώντας. Στην κάμερα υπέγραψε με τον ήχο από το αγαπημένο της καρτούν Road Runner (μπι μπιιιπ) και μια καρδιά.  

Επόμενη αντίπαλος για την κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια θα είναι η Τζέσικα Πέγκουλα. Η Αμερικανίδα (21η στον κόσμο) έχει βρεθεί άλλες δύο φορές στον δρόμο της πρωταθλήτριάς μας, με τη Μαρία να αναδεικνύεται νικήτρια και στις δύο.

«Είναι μια καλή παίκτρια, η οποία την προηγούμενη χρονιά είχε μια εξαιρετική σεζόν. Οποια από τις δύο είναι καλύτερη θα κερδίσει», δήλωσε η Μαρία Σάκκαρη.         

Μία από τις πιο ωραίες αναμετρήσεις της διοργάνωσης ήταν το παιχνίδι ανάμεσα στον Κάρλος Αλκαράθ και τον Ματέο Μπερετίνι. Διεξήχθη στη Ροντ Λέιβερ Αρίνα και ο νικητής προέκυψε ύστερα από τέσσερις ώρες και δέκα λεπτά.

Την πρόκριση πήρε ο Μπερετίνι κερδίζοντας με 6-2, 7-6, 4-6, 2-6, 7-6 (με 10-5 το σούπερ τάι μπρέικ). Χωρίς να χάσει σετ συνεχίζει ο Γκαέλ Μονφίς. Επικράτησε του Χιλιανού Γκαρίν με 7-6, 6-1, 6-3.  

Στις «16» της διοργάνωσης προκρίθηκε και η Βικτόρια Αζαρένκα (6-0, 6-2 την Ελίνα Σβιτόλινα). Θα αντιμετωπίσει την Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα (2-6, 6-4, 6-4 την Οσταπένκο).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή