Σούπερ Λιγκ 1: Αγωνιστική σε… τρεις δόσεις

Σούπερ Λιγκ 1: Αγωνιστική σε… τρεις δόσεις

Χωρίς ντέρμπι, αλλά με αγώνες - παγίδες για τους «μεγάλους» έρχεται η 19η αγωνιστική

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πάντα με την επιφύλαξη μιας αναβολής της τελευταίας στιγμής ελέω COVID-19, οι 14 ομάδες της Σούπερ Λιγκ 1 ρίχνονται (σε τρεις δόσεις, από σήμερα έως τη Δευτέρα) ξανά στη μάχη του πρωταθλήματος, χωρίς το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής να περιλαμβάνει κάποιο ηχηρό ντέρμπι σε επίπεδο… Big 5. Η επιστροφή στη ρουτίνα έρχεται μετά την παρένθεση του Κυπέλλου, με χαρακτηριστικό ότι από τους πέντε «μεγάλους» μόνο ο Παναθηναϊκός νίκησε – κι αυτός κόντρα σε ομάδα (Αν. Καρδίτσας) χαμηλότερης κατηγορίας. Ο ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι στην Τούμπα 0-0, όπως και ο Αρης με τη Λαμία (επίσης 0-0) στη Θεσσαλονίκη, ενώ ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στο Αγρίνιο με 2-1 από τον Παναιτωλικό.

Αυτό το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα του πρωτοπόρου δίνει μια έξτρα πινελιά στην αυριανή αναμέτρησή του με τον ΠΑΣ Γιάννενα κι ας εξακολουθεί να προβάλλει ως φαβορί, ειδικά μετά τις σημαντικές απουσίες που θα έχουν οι φιλοξενούμενοι. Ο Ολυμπιακός δεν έχει ακόμα νίκη από το ξεκίνημα της νέας χρονιάς και περισσότερο από τα αρνητικά αποτελέσματα προβληματίζει η αναιμική του εικόνα. Λογικό είναι να ψάχνει σ’ αυτό το παιχνίδι βαθμολογική και ψυχολογική ανάσα, αλλά θα χρειαστεί να αλλάξει πρόσωπο για να επικρατήσει του ΠΑΣ, ο οποίος είναι με το σπαθί του σε τροχιά πλέι οφ και έχει υπογράψει σημαντικές εκπλήξεις έως τώρα, όπως οι νίκες του επί ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκού και Αρη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και ο αγώνας του ΠΑΟΚ στον Βόλο, με την τοπική ομάδα να μετρά δύο νίκες στα τελευταία τρία παιχνίδια της και να πλησιάζει ξανά την πρώτη εξάδα. Εκτός έδρας αγώνες έχουν τόσο η ΑΕΚ στο Περιστέρι, όσο και ο Παναθηναϊκός στη Νεάπολη κόντρα στον Ιωνικό, με τα περιθώρια λάθους να στενεύουν δραματικά μετά τις τελευταίες βαθμολογικές τους απώλειες.

Τον ΠΑΣ υποδέχεται ο ντεφορμέ Ολυμπιακός, ενώ ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και ΠΑΟ δοκιμάζονται σε Περιστέρι, Βόλο και Νίκαια.

Το ίδιο ισχύει και για τον Αρη που υποδέχεται για δεύτερη φορά τη Λαμία μέσα σε τρεις ημέρες, αλλά και για τον ΟΦΗ που πρέπει να νικήσει τον φορμαρισμένο Παναιτωλικό (μετρά δύο συνεχόμενες νίκες με ΑΕΚ, Ολυμπιακό) στο Ηράκλειο για να παραμείνει στην εξάδα. Βλέμμα καρφωμένο στα πλέι οφ έχει και ο Αστέρας Τρίπολης, ο οποίος υποδέχεται ως μεγάλο φαβορί τον ουραγό Απόλλωνα.  

Συνοπτικά, το πρόγραμμα (19η αγωνιστική): ΣΑΒΒΑΤΟ: 17.15 ΟΦΗ – Παναιτωλικός (CS3HD), 19.30 Ιωνικός – Παναθηναϊκός (CS2HD), ΚΥΡΙΑΚΗ: 15.00 Αρης – Λαμία (NS PRIME), 17.15 Ατρόμητος – ΑΕΚ (NS2HD), 17.15 Βόλος – ΠΑΟΚ (CS1HD), 19.30 Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννενα (NS PRIME), ΔΕΥΤΕΡΑ: 19.30 Αστέρας Τρίπολης – Απόλλων Σμύρνης (NS PRIME).

Η βαθμολογία (18 αγώνες): Ολυμπιακός (17 αγώνες) 43, ΠΑΟΚ (17) 34, ΑΕΚ (17) 33, Παναθηναϊκός (17) 27, ΠΑΣ Γιάννενα (18) 27, ΟΦΗ (18) 26, Αστέρας Τρίπολης (17) 23, Αρης (17) 22, Βόλος (17) 21, Παναιτωλικός (17) 18, Λαμία (17) 14, Ιωνικός (17) 14, Ατρόμητος (16) 10, Απόλλων Σμύρνης (16) 9. ΣΗΜ: ο Αρης έχει -6 βαθμούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή