Σούπερ Λιγκ 1: Στην παγίδα ξανά ο Αρης

Σούπερ Λιγκ 1: Στην παγίδα ξανά ο Αρης

Εχασε έδαφος κόντρα στη Λαμία – Σε τρομακτική φόρμα ο Παναιτωλικός

2' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ολυμπιακός πέτυχε την πρώτη του νίκη στο 2022, ο ΠΑΟΚ πέρασε εμφατικά από τον Βόλο, η ΑΕΚ έβγαλε αντίδραση στο Περιστέρι, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες, ο Παναιτωλικός διανύει την καλύτερη εβδομάδα της ιστορίας του, ενώ ο Αρης δεν κατάφερε να πάρει το τρίποντο για μία ακόμη φορά μένοντας στο 0-0 με τη Λαμία, όπως συνέβη και στο Κύπελλο.

Αυτά είναι τα γεγονότα που ξεχώρισαν κατά τη 19η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 1, η οποία πάντως δεν έκρυβε εκπλήξεις και τα φαβορί είτε εύκολα είτε δύσκολα επικράτησαν, παρά τις επικίνδυνες αναμετρήσεις που είχαν στο πρόγραμμά τους.

Το βλέμμα στο ντέρμπι

Τη νίκη που χρειαζόταν ώστε να διατηρήσει την απόσταση από τους διώκτες του και να πάει με καλή ψυχολογία την ερχόμενη Κυριακή στην Τούμπα πέτυχε ο Ολυμπιακός.

Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στο «Καραϊσκάκη» πετυχαίνοντας ένα γκολ στην αρχή του αγώνα με τον Μασούρα και ένα στο τέλος με τον Τικίνιο, χωρίς πάντως σε ακόμα ένα ματς να εντυπωσιάσουν με την απόδοσή τους, απέναντι μάλιστα σε έναν αντίπαλο που «κατέβηκε» στο Φάληρο με ενδεκάδα ανάγκης.

Ακόμα και έτσι, ο Ολυμπιακός παρέμεινε στο +9 από τον ΠΑΟΚ, ο οποίος την ίδια ώρα πήρε την άτυπη ρεβάνς από τον Βόλο για την ισοπαλία (4-4) του πρώτου γύρου. Ο Δικέφαλος έφυγε με το εμφατικό 4-0 από το «Πανθεσσαλικό», σημειώνοντας την έκτη σερί νίκη του στο πρωτάθλημα και πλέον την Κυριακή στο «σπίτι» του περιμένει τους πρωταθλητές με στόχο το τρίποντο που θα τον βάλει ξανά σε απόσταση αναπνοής στη μάχη του τίτλου.

Ο Κούρτιτς από το σημείο του πέναλτι άνοιξε το σκορ στο 21΄ φτάνοντας τα 13 γκολ στο πρωτάθλημα, ο Ινγκασον έκανε το 2-0 στο 29΄, ενώ ο Σάστρε στο 64ο λεπτό πέτυχε το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα του Δικεφάλου. Το τελικό 4-0 διαμόρφωσε ο Ακπομ στο 73ο λεπτό.

Διπλή αντίδραση

Νικηφόρα συνέχισαν στη Σούπερ Λιγκ 1 οι Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός.

Στο Περιστέρι η ΑΕΚ έβγαλε αντίδραση, έπειτα από την εντός έδρας ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής από τον Παναιτωλικό, επικρατώντας με 2-0 του Ατρόμητου. Νίκη που της δίνει και την ηρεμία και την απαραίτητη ψυχολογία ενόψει της αυριανής ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο, με τις δύο ομάδες να έχουν έρθει ισόπαλες 0-0 στην Τούμπα.

Ο Τζαβέλας στο 23ο λεπτό άνοιξε το σκορ με το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα, ενώ ο Τσούμπερ στο 51΄ έκανε το 2-0 για την Ενωση.

Αντίδραση έβγαλε και ο Παναθηναϊκός στη Νεάπολη. Οι «πράσινοι» προερχόμενοι από την ήττα στον Βόλο και την ισοπαλία στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, πέρασαν το Σάββατο από τη Νεάπολη επικρατώντας με 1-0 του Ιωνικού, χάρη στο πολύ όμορφο γκολ του Αϊτόρ στο 38ο λεπτό, που αρκούσε ώστε να χαρίσει τη νίκη στον Παναθηναϊκό με 1-0 μέσα στη Νεάπολη επί του Ιωνικού για τη 19η αγωνιστική της Super League.

Χωρίς φρένα

Ασταμάτητος ο Παναιτωλικός πέρασε το Σάββατο και από το Ηράκλειο επικρατώντας με 4-2 του ΟΦΗ. Αυτή ήταν η 3η σερί νίκη για την ομάδα του Αγρινίου σε πρωτάθλημα (2-1 την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ) και Κύπελλο (2-1 τον Ολυμπιακό εντός) και δεύτερη εκτός έδρας μέσα σε μια εβδομάδα.

Τα τέρματα των νικητών, που μπορούν να κάνουν και όνειρα εξάδας, σημείωσαν οι Μεντόσα (8΄), Κορνέλιους (+45΄), Καρέλης (53΄) και Βέργος (+90΄), ενώ για τους γηπεδούχους σκόραρε ο Νέιρα στο 43ο και στο 66ο λεπτό.

Τέλος, συνήθεια έγινε για τον Αρη και τη Λαμία το 0-0. Λίγες μέρες μετά τον αγώνα του Κυπέλλου, οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ξανά ισόπαλες χωρίς τέρματα στο «Βικελίδης», ενώ αύριο ακολουθεί το τρίτο τους συνεχόμενο ματς μέσα σε μια εβδομάδα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή