Ο αφελληνισμός των συλλογικών ομάδων «σκοτώνει» τις Εθνικές

Ο αφελληνισμός των συλλογικών ομάδων «σκοτώνει» τις Εθνικές

Οσο τα στενά σωματειακά συμφέροντα προτάσσονται των εθνικών, κάποια αθλήματα δεν θα δουν «Θεού πρόσωπο»

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ο Ολυµπιακός έχει τον Ρώσο Σιµπάεφ, τον Κροάτη Πουκάρ, τους Πορτογάλους Μοντέιρο, Μέντες. Ο Παναθηναϊκός τον Πολωνό Ντίγιας, τον Κροάτη Γκάσινα, τον Βούλγαρο Κράστεφ, τον Γάλλο Κοβά και τον Κουβανό Κάµπος. Το Ρέθυµνο τους Γάλλους Γκοζί, Προβόστ, Μουσό και τον Βούλγαρο Ιβάνοφ. Η γυναικεία οµάδα του Ολυµπιακού τις Λι Φεν, Σέλµπεργκ από τη Σουηδία, την Ουκρανή Πεσότσκα, τις Ουγγαρέζες Μάνταρας, Αµπρους και την Ισπανίδα Ντβόρακ, και του Παναθηναϊκού την Πολωνή Γκριµπόφσκα, τη Σέρβα Σουργιάν, την Ουγγαρέζα Πέργκελ και τη Σλοβένα Τοφάντ».

«Εφριξα» διαβάζοντας αυτά σε δελτίο Τύπου της Ομοσπονδίας πινγκ πονγκ. Αφελληνισμός ενός αθλήματος, του οποίου το πρωτάθλημα μένει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και το ποιος κατακτά τους τίτλους ενδιαφέρει μόνο τους παίκτες, τους προπονητές, τους παράγοντες και τους συγγενείς τους.

Αλλά γιατί πάμε μακριά; Την Τετάρτη ο Αρης παρέταξε στη Λαμία 10 ξένους ποδοσφαιριστές στην αρχική ενδεκάδα. Και πάλι καλά. Διότι σε άλλον αγώνα ξεκίνησε με 11!

Θεωρείτε το γεγονός πως το ελληνικό βόλεϊ ψάχνει τον «βηματισμό» του εδώ και χρόνια άσχετο με το ότι στις αρχικές επτάδες οι ομάδες έχουν τέσσερις ξένους; Και, αντιθέτως, το ότι η υδατοσφαίριση συνεχίζει να παράγει αξιόλογους έως σπουδαίους παίκτες πιστεύετε πως δεν συνδέεται με την απόφαση να μην παίζουν περισσότεροι από δύο αλλοδαποί σε κάθε αγώνα, ανεξαρτήτως του αν οι ομάδες δικαιούνται να διαθέτουν περισσότερους;

Το έχουµε γράψει και στο παρελθόν: Οσο τα στενά σωματειακά συμφέροντα προτάσσονται των εθνικών, κάποια αθλήματα δεν θα δουν «Θεού πρόσωπο». Ορθότατα επεσήμανε και στην «Κ» το πρόβλημα ο πρώην προπονητής της Εθνικής ποδοσφαίρου, Τζον Φαντ Σιπ.

«Ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω»…

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή