Εντυπωσιακή η Τελετή Έναρξης των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της Κίνας

Εντυπωσιακή η Τελετή Έναρξης των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της Κίνας

Με μία λιτή αλλά εντυπωσιακή Τελετή σηματοδοτήθηκε η Έναρξη των 24ων χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων. Το πανέμορφο στάδιο «Φωλιά του Πουλιού», του Πεκίνου, έγινε το πρώτο στάδιο στον κόσμο που φιλοξένησε Τελετή Έναρξης από θερινούς και χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μία λιτή αλλά εντυπωσιακή Τελετή σηματοδοτήθηκε η Έναρξη των 24ων χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων. Το πανέμορφο στάδιο «Φωλιά του Πουλιού», του Πεκίνου, έγινε το πρώτο στάδιο στον κόσμο που φιλοξένησε Τελετή Έναρξης από θερινούς και χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Με την τεχνολογία των LED σχηματίστηκε εντός του σταδίου μία τεράστια επιφάνεια, η οποία θύμιζε πάγο και επάνω στην οποία διεξήχθη όλο το πρόγραμμα. Στη διοργάνωση της Κίνας θα πάρουν μέρος αθλητές και αθλήτριες από 91 χώρες.    

Εντυπωσιακή η Τελετή Έναρξης των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της Κίνας-1
Φωτ. AP

Ο πολυβραβευμένος Κινέζος σκηνοθέτης Ζανγκ Γιμού, με τη συμμετοχή 3.000 εθελοντών από τις επαρχίες της Κίνας που θα διεξαχθούν αγωνίσματα των χειμερινών Αγώνων, δημιούργησε μία εμβληματική Τελετή όπου η Άνοιξη είχε πρωταγωνιστικό ρόλο. Πρωταγωνίστρια ήταν η νιφάδα του χιονιού που συμβόλιζε την αλληλεγγύη και την ευημερία. Ο Γιμού είχε σκηνοθετήσει και την Τελετή του 2008.   

Η Τελετή Έναρξης άρχισε με την είσοδο της κινεζικής σημαίας. Υπό τους ήχους της μελωδίας «Η μητέρα πατρίδα και εγώ», 56 άνθρωποι κάθε ηλικίας και κοινωνικής τάξης μετέφεραν τη σημαία στο, στολισμένο με τη βοήθεια της τεχνολογίας, στάδιο. Μπροστά από τα μάτια των ελάχιστων, λόγω των μέτρων για την αποφυγή της εξάπλωσης της πανδημίας, πέρασε η ιστορία των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, μέσα από μία εικονική πραγματικότητα.  

Εντυπωσιακή η Τελετή Έναρξης των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της Κίνας-2
Φωτ. AP

«Κρυστάλλινοι -παγωμένοι» ολυμπιακοί κύκλοι εμφανίστηκαν μέσα στο Στάδιο σηματοδοτώντας την παρέλαση των αθλητών. Πρώτη μπήκε η Ελλάδα με σημαιοφόρους τους Απόστολο Αγγέλη και Μαρία Ντάνου και ακολούθησαν οι υπόλοιπες χώρες, σύμφωνα με το κινεζικό αλφάβητο. Τη χώρα μας θα εκπροσωπήσουν πέντε αθλητές και αθλήτριες.   

Εντυπωσιακή η Τελετή Έναρξης των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της Κίνας-3
Φωτ. AP

Εντυπωσιακή η Τελετή Έναρξης των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της Κίνας-4
Φωτ. AP

Εντυπωσιακή η Τελετή Έναρξης των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της Κίνας-5
Φωτ. AP

 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή