Το έγκλημα στιγμιαίο, τα αίτια συνεχή

Το έγκλημα στιγμιαίο, τα αίτια συνεχή

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα κροκοδείλια δάκρυα, τα µεγάλα λόγια και όλα όσα ακολουθούν ένα τραγικό συµβάν, όπως αυτό της δολοφονίας του Αλκη, δεν κράτησαν περισσότερο από δύο ηµέρες.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο δέχτηκε άλλη μία πισώπλατη μαχαιριά, από αυτές που το έχουν απαξιώσει στα μάτια των φιλάθλων. Και δυστυχώς δεν θα είναι η τελευταία, αφού αυτοί που το οδήγησαν στο σημείο αυτό, δεν πρόκειται να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο σκέφτονται και λειτουργούν.

Η βία στο ποδόσφαιρο και σε όλα τα ομαδικά αθλήματα στη χώρα μας δεν είναι ουρανοκατέβατη. Καλλιεργείται εδώ και δεκαετίες, από τις συμπεριφορές όλων. Μη εξαιρουμένης και μεγάλης μερίδας των MME.

Οι αποφάσεις των ομοσπονδιών έχουν είτε συλλογικά είτε κυβερνητικά χρώματα. Οι αντιδράσεις αφεντικών των ομάδων εξαρτώνται από το εάν αυτές εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους ή όχι.

Φτάνουμε λοιπόν στο σημείο τα αποτελέσματα των αγώνων να μην είναι ανάλογα με τις αποδόσεις των ομάδων στους αγωνιστικούς χώρους, αλλά να αλλοιώνονται, με τις υποδείξεις των διαιτητών, οι οποίοι πολλές φορές δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα, παρότι βρισκόμαστε στην εποχή του VAR.

Ετσι, ένα προϊόν, όπως το ποδόσφαιρο, που θα μπορούσε να είναι πόλος έλξης για τους επιχειρηματίες, απαξιώθηκε και ουδείς σκέφτεται να επενδύσει σε αυτό. Ακόμη και αυτοί που το τόλμησαν, αισθάνονται μετανιωμένοι βλέποντας πως πέταξαν τα λεφτά τους σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο.

Οταν λοιπόν ένας χώρος, στον οποίο η τήρηση των νόμων και των κανόνων δεν είναι εφικτή, η εισροή εγκληματικών στοιχείων είναι εύκολη. Με αποτέλεσμα να κάνουν αυτά κουμάντο, χωρίς να μπορεί ή να έχει τη θέληση, ή ακόμη και την τόλμη, να τα αποβάλει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή