Κρίστιαν Έρικσεν: Θέλω να επιστρέψω στην κανονικότητα

Κρίστιαν Έρικσεν: Θέλω να επιστρέψω στην κανονικότητα

Στον 29χρονο έχει τοποθετηθεί εμφυτευμένος καρδιομεταδότης-απινιδωτής (ICD) (σ.σ. τύπος βηματοδότη) μετά από την καρδιακή ανακοπή που υπέστη

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Κρίστιαν Έρικσεν παραδέχεται πως είναι θαύμα που μπορεί να συνεχίσει την καριέρα του με την Μπρέντφορντ, μετά την κατάρρευσή του στη διάρκεια του εναρκτήριου αγώνα της Δανίας στο Euro 2020, το περασμένο καλοκαίρι.

Στον 29χρονο έχει τοποθετηθεί εμφυτευμένος καρδιομεταδότης-απινιδωτής (ICD) (σ.σ. τύπος βηματοδότη) μετά από την καρδιακή ανακοπή που υπέστη. Εντάχθηκε στις «Μέλισσες» με συμβόλαιο έξι μηνών, μετά την αποδέσμευσή του από την Ίντερ και περιμένει με αγωνία την ημέρα που θα επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους.

«Το πρώτο πράγμα είναι να δείξουμε ευγνωμοσύνη», είπε ο Έρικσεν στο BBC Sport και συνέχισε: «Στους ανθρώπους γύρω μου, τους συμπαίκτες, τους γιατρούς που έτρεξαν να μου προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στο γήπεδο, τους γιατρούς της ομάδας και τους συνεργάτες τουςς και μετά στο νοσοκομείο, που έκαναν τα πάντα.

Έπειτα όλα τα μηνύματα από τους ανθρώπους που μου έδειξαν την υποστήριξή τους, σε μένα και σε όσα πέρασε η οικογένειά μου. Ήταν πραγματικά υπέροχο να βλέπω όλα τα μηνύματα ευγνωμοσύνης.

Είμαι πολύ τυχερός και τους το έχω πει πρόσωπο με πρόσωπο, είμαι πολύ χαρούμενος για ό,τι έκαναν, αλλιώς δεν θα ήμουν εδώ», είπε ο Δανός άσος και πρόσθεσε: «Ήμουν άτυχος σε ένα τυχερό μέρος. Δεν περίμενα να το περάσει κάποιος, ποτέ δεν πίστευα ότι θα μου συνέβαινε αυτό που μου συνέβη, αλλά στο μέρος που έγιναν όλα ήμουν τυχερός με τους ανθρώπους γύρω μου να ενεργούν τόσο γρήγορα. Πραγματικά νιώθω ευγνώμων που οι γιατροί ήταν σε εκείνο το μέρος».

Ο Έρικσεν παραδέχθηκε ότι επιθυμία του να επιστρέψει στην «κανονικότητα» και η επιστροφή στο πρωτάθλημα της Premier League είναι ένα σημαντικό βήμα προς αυτόν τον στόχο.

«Για να είμαι ειλικρινής, δεν με “έριξε” κάτω αυτό που συνέβη», τόνισε αναφερόμενος στην ψυχική του κατάσταση μετά το περιστατικό.

«Ήμουν πραγματικά αποφασισμένος να προχωρήσω βήμα-βήμα με το σχέδιο που κάναμε με τον γιατρό από την εποχή της διάγνωσής μου και τις διάφορες φάσεις που έπρεπε να περάσω για να τα δοκιμάσω όλα. Η οικογένειά μου γνώριζε ότι ήθελα να επιστρέψω και να πάρω το πράσινο φως αν ήταν δυνατό, αλλά ήξεραν επίσης πως αν συνέβαινε κάτι χειρότερο στη συνέχεια, τότε δεν θα συνέχιζα. Αγαπώ την οικογένειά μου και την υποστήριξή τους, για τα όσα περνούν τώρα και αυτά που πέρασαν πριν».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή