Alfa Romeo Tonale: Το αίμα νερό δεν γίνεται…

Alfa Romeo Tonale: Το αίμα νερό δεν γίνεται…

Η «ελληνικής» σχεδίασης νέα Alfa Romeo αλλάζει εποχή, αλλά όχι DNA

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Alfa Romeo παρουσιάζει την Tonale, το μοντέλο που σηματοδοτεί τη μεταμόρφωση της μάρκας. Η νέα Tonale (4,53 μ. μήκος, 1,84 μ. πλάτος και 1,6 μ. ύψος), το C-SUV που ενσαρκώνει το DNA της εταιρείας, αποτελεί μια ξεχωριστή πρόταση, με δυναμικό στυλ, οδηγικό χαρακτήρα και καινοτόμα στοιχεία συνδεσιμότητας και εξηλεκτρισμένης κίνησης. Το όνομα προέρχεται από το ομώνυμο πέρασμα στις Αλπεις.

Η σχεδίαση παραμένει πιστή στο πρωτότυπο, στοιχείο που επιβεβαιώνει την εξαιρετική προσπάθεια των σχεδιαστών της εταιρείας, μεταξύ των οποίων είναι και ο Αλέξανδρος Λιώκης, lead exterior designer της Alfa Romeo Tonale. Χαρακτηριστικοί είναι οι τροχοί με τις πέντε στρογγυλές οπές. Τα «3+3» φωτιστικά σώματα τεχνολογίας Full-LED Adaptive Matrix είναι εμπνευσμένα από την SZ Zagato και το πρωτότυπο Proteo. Το εσωτερικό έχει ως αρχή την ιστορία της μάρκας στους αγώνες, με την εστίαση να βρίσκεται στον οδηγό. Το χαρακτηριστικό σχήμα του καλύμματος του πίνακα οργάνων, που δίνει την αίσθηση δύο μεγάλων στρογγυλών, αναλογικών οργάνων, το τριάκτινο σπορ τιμόνι, τα «paddles» από αλουμίνιο για τις αλλαγές του αυτόματου κιβωτίου και οι στρογγυλοί αεραγωγοί αποτελούν τη μοντέρνα εξέλιξη άμεσα αναγνωρίσιμων στοιχείων της Alfa Romeo.

Alfa Romeo Tonale: Το αίμα νερό δεν γίνεται…-1
Οι χαρακτηριστικοί τροχοί με τις πέντε στρογγυλές οπές.

Στον βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνεται το νέο σύστημα πολυμέσων, με προσαρμοζόμενο σύστημα Android και αναβαθμίσεις Over-the-Air (OTA) μέσω ασύρματων δικτύων. Το σύστημα περιλαμβάνει τον πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων με οθόνη 12,25 ιντσών και την κεντρική οθόνη αφής των 10,25 ιντσών με ειδική σχεδίαση, ώστε να παρέχει όλες τις πληροφορίες στον οδηγό, χωρίς να αποσπά την προσοχή του από τον δρόμο.

Είναι διαθέσιμη με δύο επίπεδα εξηλεκτρισμένης κίνησης: Hybrid και Plug-in Hybrid. Με την Tonale για πρώτη φορά παρουσιάζεται ο νέος κινητήρας Hybrid VGT (Variable-Geometry Turbo) 160 ίππων. Συνδυάζεται με νέο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη TCT της Alfa Romeo (7 σχέσεων) και έναν ηλεκτροκινητήρα «P2» 48V, με απόδοση 15 kW και 55 Nm ροπής, ο οποίος επιτρέπει την κίνηση του αυτοκινήτου ακόμα και όταν ο θερμικός κινητήρας του 1,5 λίτρου είναι εκτός λειτουργίας. Διαθέσιμο θα είναι και ένα αντίστοιχο σύστημα με απόδοση 130 ίππων, το οποίο επίσης θα έχει αυτόματο κιβώτιο TCT 7 σχέσεων, ηλεκτροκινητήρα «P2» 48V και δυνατότητες κίνησης αμιγώς ηλεκτρικής.

Alfa Romeo Tonale: Το αίμα νερό δεν γίνεται…-2
Η ιστορία της Αlfa Romeo στους αγώνες δεν κρύβεται.

Στην κορυφή της γκάμας θα βρίσκεται η έκδοση Plug-in Hybrid Q4, με απόδοση 275 ίππων, επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 6,2 δλ. και αυτονομία για αμιγώς ηλεκτρική κίνηση έως 80 χλμ. στον αστικό κύκλο. Την γκάμα κινητήρων συμπληρώνει ο νέος diesel κινητήρας 1,6 λίτρου, με απόδοση 130 ίππους και 320 Nm ροπής, o οποίος συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη TCT 6 σχέσεων. Οι παραγγελίες αναμένεται να ξεκινήσουν την προσεχή άνοιξη με την ειδική έκδοση λανσαρίσματος «Edizione Speciale».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή