Το Γουίμπλεντον ανοίγει την αγκαλιά του στον ανεμβολίαστο Τζόκοβιτς

Το Γουίμπλεντον ανοίγει την αγκαλιά του στον ανεμβολίαστο Τζόκοβιτς

Οι κανόνες της βρετανικής κυβέρνησης επιτρέπουν τη συμμετοχή και σε μη εμβολιασμένους

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το φημισμένο τουρνουά τένις του Γουίμπλεντον δεν σκοπεύει να κλείσει τις πόρτες του στον Νόβακ Τζόκοβιτς, ακόμη κι αν παραμείνει ανεμβολίαστος, σε αντίθεση με άλλα μεγάλα τουρνουά του Γκραν Σλαμ φέτος σε Μελβούρνη και Νέα Υόρκη.

Μία ημέρα μετά τις δηλώσεις του κορυφαίου τενίστα στο BBC ότι δεν πρόκειται να εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι θα χάσει τα μεγάλα τουρνουά όπως το Ρολάν Γκαρός και το Γουίμπλεντον, οι Άγγλοι δείχνουν έτοιμοι να τον υποδεχθούν με ανοικτές αγκάλες, με προφανές πλεονέκτημα από πλευράς θεάματος και οικονομικού οφέλους.

Ο πρώην τενίστας Τιμ Χένμαν, κάποτε κορυφαίος στη Βρετανία και η μεγαλύτερη ελπίδα των Άγγλων να κατακτήσει ένα δικό τους παιδί το τουρνουά του Λονδίνου (ο Άντι Μάρεϊ είναι από τη Σκωτία) φτάνοντας έως και τα ημιτελικά, δήλωσε στο BBC ότι ο Τζόκοβιτς θα μπορεί με αρνητικό τεστ κορωνοϊού να παίξει στο Γουίμπλεντον.

Ο κ. Χένμαν, που είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του All England Tennis Club, του διοργανωτή δηλαδή του Γουίμπλεντον, εξήγησε ότι η διοργάνωση θα ακολουθήσει τις κρατικές οδηγίες σχετικά με την είσοδο στη Μεγάλη Βρετανία. Αυτές (προς το παρόν) επιτρέπουν την είσοδο σε όποιον κάνει τεστ και βρεθεί αρνητικός τόσο πριν την αναχώρηση όσο και μετά την άφιξή του σε βρετανικό έδαφος, χωρίς να απαιτείται πλέον ούτε εμβολιασμός ούτε καν περίοδος καραντίνας.

«Για να μπεις στο Ηνωμένο Βασίλειο τη στιγμή αυτή, υφίστανται οι συγκεκριμένες οδηγίες, και το τουρνουά αυτές θα ακολουθήσει», δήλωσε ο κ. Χένμαν.

Αντιθέτως τόσο στην Αυστραλία, από όπου απελάθηκε ο Τζόκοβιτς τον Ιανουάριο, όσο και στις ΗΠΑ, όπου θα λάβει χώρα το Όπεν της Νέας Υόρκης το καλοκαίρι, απαγορεύεται σε ανεμβολίαστους η συμμετοχή σε αθλητικές διοργανώσεις, έστω και με κάποιες υγειονομικές εξαιρέσεις για νοσήσαντες και άλλους.

Παράλληλα στη Γαλλία φαίνεται ότι χαλαρώνουν κάπως οι κανόνες ασφαλείας, και ο Τζόκοβιτς αναμένεται να είναι σε θέση να αγωνιστεί και στο Ρολάν Γκαρός.

Πλέον ο Τζόκοβιτς είναι ο μόνος τενίστας μεταξύ των 100 κορυφαίων της παγκόσμιας κατάταξης που δεν έχει εμβολιαστεί καθόλου κατά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph, αν τελικά αγωνιστεί ο Τζόκοβιτς στο Γουίμπλεντον δεν μπορεί να αναμένει στήριξη από το κοινό, αντιθέτως προβλέπεται να γίνει στόχος αποδοκιμασιών.

Πηγή: BBC, Daily Telegraph

Ειδήσεις σήμερα

Εντυπωσιακός Γιάννης: 50 πόντους στη νίκη των Μπακς επί των Πέισερς (βίντεο)

Έρευνα: Ο εμβολιασμός μειώνει τον κίνδυνο long COVID και τα συμπτώματά της

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή