Β. Καραχάλιου: Με τη σημαία της Ακτής Ελεφαντοστού σε αγώνες 

Β. Καραχάλιου: Με τη σημαία της Ακτής Ελεφαντοστού σε αγώνες 

Η Βασιλεία Καραχάλιου, πριν από περίπου ένα μήνα, ανακοίνωσε την πρόθεσή της να αλλάξει αθλητική υπηκοότητα

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη σημαία της Ακτής Ελεφαντοστού τοποθέτησε η Βασιλεία Καραχάλιου στα πανιά της σε διοργάνωση στην Πορτογαλία. Σήμερα το απόγευμα η αθλήτρια είχε προσκληθεί από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για να συζητήσουν την αίτηση της για αλλαγή αθλητικής υπηκοότητας αλλά η ιστιοπλόος δεν εμφανίστηκε καθώς παίρνει μέρος στο πορτογαλικό γκραν πρι και, μάλιστα, με τα χρώματα μιας άλλης χώρας πριν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την αλλαγή της υπηκοότητας. 

Η Βασιλεία Καραχάλιου, πριν από περίπου ένα μήνα, ανακοίνωσε την πρόθεσή της να αλλάξει αθλητική υπηκοότητα. Με ανάρτηση της σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης εξαπέλυσε επίθεση κατά της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Η ΕΟΕ, από την πλευρά της, δημοσιοποίησε τα χρήματα που έδωσε τον τελευταίο 1,5 χρόνο στην Ελληνίδα πρωταθλήτρια, τα οποία έφταναν τα 46.000 ευρώ. Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος, σε δηλώσεις του στο Kathimerini.gr είχε τονίσει ότι θα κάνει ότι χρειαστεί για να συνεχίσει η αθλήτρια να αγωνίζεται με τα ελληνικά χρώματα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την έντονη αντίδραση της Καραχάλιου, η οποία με επιστολή της ζήτησε να της χορηγηθούν τα έγγραφα προκειμένου να αγωνίζεται στο μέλλον με τα χρώματα της Πορτογαλίας. Μάλιστα, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «σε διαφορετική περίπτωση θα αγωνιστώ νομικά και όχι μόνο». 

Η ΕΟΕ σε ανακοίνωση της είχε κάνει λόγο για «το ανοίκειο ύφος της επιστολής» και έστειλε το θέμα στην Ολομέλεια προκειμένου να κληθεί και η ίδια η αθλήτρια για να καταθέσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και την ωθούν στο να αλλάξει υπηκοότητα. Η Ολομέλεια πραγματοποιήθηκε σήμερα (22/2) αλλά η αθλήτρια δεν παρέστη καθώς βρίσκεται σε αγώνες στη Βιλαμούρα με τη σημαία της Ακτής Ελεφαντοστού στο πανί της και όχι της Πορτογαλίας όπως είχε, αρχικά, αναφέρει. Μάλιστα ύστερα από έξι κούρσες είναι στην 5η θέση.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή