Τσάμπιονς Λινγκ: Βλέπει οκτάδα η Τσέλσι

Τσάμπιονς Λινγκ: Βλέπει οκτάδα η Τσέλσι

Νίκησε 2-0 τη Λιλ την ώρα που η Βιγιαρεάλ έβαλε δύσκολα στη Γιουβέντους (1-1)

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πλεονέκτημα πρόκρισης απέκτησαν τα δύο φαβορί των χθεσινών ζευγαριών της φάσης των 16 του Τσάμπιονς Λινγκ, με την Τσέλσι να επικρατεί με το «καθαρό» 2-0 επί της Λιλ στο Λονδίνο και τη Γιουβέντους να επιστρέφει στο Τορίνο με «προίκα» το 1-1 που απέσπασε από τη Βιγιαρεάλ. Η ιταλική ομάδα έκανε ονειρεμένο ξεκίνημα, με το «φαινόμενο» Βλάχοβιτς να βρίσκει δίκτυα μόλις στα 32 δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα του αγώνα, στο ντεμπούτο του στο Τσάμπιονς Λιγκ. Παρά την πρώτη αντίδραση των γηπεδούχων με το δοκάρι του Λο Σέλσο στο 13΄, η «γηραιά κυρία» κράτησε τον έλεγχο στο α΄ ημίχρονο και έψαξε με υπομονή το δεύτερο γκολ της εξασφάλισης. Δεν το πέτυχε, όμως, στις λιγοστές ευκαιρίες της, και όταν η Βιγιαρεάλ ισοφάρισε με τον Παρέχο στο 66΄ δέχθηκε μεγάλη πίεση, αλλά κράτησε την ισοπαλία. Στο Λονδίνο, η Τσέλσι προηγήθηκε με τον Χάβερτς στο 7΄, έκανε το 2-0 στο 63΄ με τον Πούλισικ και χωρίς να κινδυνέψει από τη φλύαρη Λιλ πήρε σκορ ασφαλείας.

Η σειρά των πρώτων αγώνων της φάσης των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ κλείνει απόψε με δύο αναμετρήσεις μεταξύ ομάδων που έχουν κατακτήσει τον τίτλο στην τωρινή ή την παλαιότερη μορφή της διοργάνωσης. Το παράδοξο είναι ότι έπειτα από πολλές δεκαετίες κοινής παρουσίας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, η Ατλέτικο Μαδρίτης και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα βρεθούν απόψε (22.00) για πρώτη φορά αντιμέτωπες σε επίσημο παιχνίδι, έχοντας και οι δύο αρκετή πίεση στο πρωτάθλημά τους, όπου κάνουν μεγάλη προσπάθεια για να βρεθούν στις προνομιούχες θέσεις που δίνουν εισιτήριο στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ. Απόντες για τους Μαδριλένους θα είναι ο τιμωρημένος Καράσκο και οι Κούνια, Βας, ίσως και οι Κόκε, Λεμάρ, Λεκόμτ. Για τους «μπέμπηδες», η πιο σημαντική απουσία είναι του Καβάνι.

Στο άλλο αποψινό (22.00) ζευγάρι, η Μπενφίκα υποδέχεται τον Αγιαξ, χωρίς τους Σεφέροβιτς, Πίνιο και Βερίσιμο. Εκτός μάχης για τους φορμαρισμένους (μετρούν 10 σερί νίκες) Ολλανδούς είναι οι Στεκέλεμπουργκ, Μπρόμπλεϊ και Κλάιμπερ. Οι ρεβάνς ξεκινούν την ερχόμενη εβδομάδα, με τα ζευγάρια Μπάγερν – Σάλσμπουργκ 1-1 και Μάστσεστερ Σίτι – Σπόρτινγκ Λισαβόνας 5-0.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή