Αθλητισμός: Μπαράζ αντιδράσεων με πράξεις κατά της Ρωσίας

Αθλητισμός: Μπαράζ αντιδράσεων με πράξεις κατά της Ρωσίας

Κατακραυγή από τη ΔΟΕ – Ανέβαλε τους αγώνες των ρωσικών ομάδων η Ευρωλίγκα – Αφαιρείται ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ από την Αγ. Πετρούπολη.

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατακραυγή και άμεσες επιπτώσεις στην παρουσία της Ρωσίας και των ομάδων της σε διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις φέρνει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, με τη ΔΟΕ για πρώτη φορά να αντιπαρατίθεται με τη Μόσχα λέγοντας ότι έκανε… κουρελόχαρτο την ολυμπιακή εκεχειρία.

Ενώ δυναμώνουν οι φωνές που ζητούν όχι μόνο την απομάκρυνση του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ από τη Ρωσία σε τρεις μήνες (πράγμα που αναμένεται να επικυρωθεί σήμερα το πρωί), αλλά και τον πλήρη αποκλεισμό της από διεθνείς αγώνες, οι αθλητικές συνέπειες έχουν και πιο άμεσο χαρακτήρα.

Κατακραυγή από τη ΔΟΕ – Ανέβαλε τους αγώνες των ρωσικών ομάδων η Ευρωλίγκα – Αφαιρείται ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ από την Αγ. Πετρούπολη.

Ετσι χθες, μερικές ώρες μετά την έναρξη της επιθετικής κίνησης της Ρωσίας επί της Ουκρανίας, η Ευρωλίγκα ανακοίνωσε την αναβολή των αγώνων με τη συμμετοχή ρωσικών ομάδων για την τρέχουσα αγωνιστική, δηλαδή τα ματς Μπασκόνια – Ούνικς, Μπάγερν – ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που ήταν προγραμματισμένα για χθες, καθώς και το αποψινό Ζενίτ – Μπαρτσελόνα, και θα εξετάσει σήμερα τη στάση της για τη συνέχεια της διοργάνωσης σε συνεργασία των 18 συλλόγων.

Σήμερα, επίσης, η UEFA θα εξετάσει την αφαίρεση της διοργάνωσης του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ στις 28 Μαΐου από την Αγία Πετρούπολη, ενώ η ουκρανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία αξιώνει από την ευρωπαϊκή συνομοσπονδία και τη FIFA τον αποκλεισμό των ρωσικών συλλόγων από τα ευρωπαϊκά κύπελλα, την αφαίρεση της διοργάνωσης του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ του 2023 από το Καζάν και κυρίως τον άμεσο αποκλεισμό της εθνικής Ρωσίας από τα μπαράζ για το Μουντιάλ του Κατάρ. Hδη Πολωνία, Σουηδία και Τσεχία δήλωσαν ότι αρνούνται να πάνε τον Μάρτιο να δώσουν τους αγώνες των μπαράζ στη Μόσχα, ενώ η γερμανική Σάλκε ανακοίνωσε ότι αφαιρεί το όνομα της Gazprom από τη φανέλα της.

Συνέπειες αναμένονται και για όλες τις ρωσικές ομάδες σε διεθνείς διοργανώσεις άλλων αθλημάτων. Πιο μακροπρόθεσμες συνέπειες για τη Ρωσία, όμως, αναμένεται να έχει η έντονη αντίδραση της ΔΟΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή