Ρώσοι και Λευκορώσοι με ουδέτερη σημαία στους Παραολυμπιακούς

Ρώσοι και Λευκορώσοι με ουδέτερη σημαία στους Παραολυμπιακούς

Το… πράσινο φως έδωσε η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή για να αγωνιστούν οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι αθλητές στους Παραολυμπιακούς Αγώνες αλλά μόνο με ουδέτερη σημαία, δηλαδή τη σημαία της Επιτροπής

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το… πράσινο φως έδωσε η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή για να αγωνιστούν οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι αθλητές στους Παραολυμπιακούς Αγώνες αλλά μόνο με ουδέτερη σημαία, δηλαδή τη σημαία της Επιτροπής. Η διοργάνωση θα αρχίσει στις 4 Μαρτίου στο Πεκίνο. 

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία είχε αντίκτυπο για τη Ρωσία και τη Λευκορωσία και στον αθλητισμό. Πολλές διεθνείς ομοσπονδίες ακύρωσαν τις συμμετοχές αθλητών από τις δύο χώρες στις διοργανώσεις τους και αφαίρεσαν τίτλους τιμής που είχαν προσφέρει στον Βλαντίμιρ Πούτιν και σε άλλους Ρώσους αξιωματούχους που βρίσκονται στο περιβάλλον του. Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε να επιτρέψει στους αθλητές να πάρουν μέρος στους Παραουμπιακούς αλλά με την προϋπόθεση ότι δεν θα εμφανίζονται πουθενά τα εθνόσημά τους και τα εθνικά τους χρώματα. Βέβαια, αξίζει να αναφέρουμε ότι οι Ρώσοι θα αγωνίζονταν χωρίς εθνόσημα εξαιτίας της τιμωρίας για παραβίαση των κανονισμών περί φαρμακοδιέγερσης (ντόπινγκ).  

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΔΠΕ υπήρξαν χώρες, όπως η Γαλλία, που απαίτησαν τον αποκλεισμό των Ρώσων και των Λευκορώσων αλλά δεν έγινε δεκτό από την πλειοψηφία των μελών. Η ρωσική αποστολή βρίσκεται, ήδη, στο Πεκίνο με 71 αθλητές και αθλήτριες. Η Ουκρανία θα πάρει μέρος με 20 εκπροσώπους, με την Επιτροπή να μην αποκαλύπτει, για λόγους ασφάλειας, τον χρόνο της άφιξής τους στο Πεκίνο.

Μετά την ολοκλήρωση της διοργάνωσης, τα μέλη της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής θα συνεδριάσουν προκειμένου να αποφασιστεί εάν η παραβίαση της Εκεχειρίας από μία χώρα θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναστολή ή σε διακοπή την παραολυμπιακή επιτροπή της.

Η Ελλάδα θα πάρει μέρος στη διοργάνωση του Πεκίνου με την Εύα Νίκου στο αλπικό σκι, με τον συνοδό και αθλητή Δημήτρη Προφέντζα, και τον Κωνσταντίνο Πετράκη στη χιονοσανίδα. Η ελληνική αποστολή, ήδη, βρίσκεται στο Πεκίνο.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή