Διεθνής Ομοσπονδία Ξιφασκίας: Ο Μανώλης Κατσιαδάκης πήρε τη θέση Ρώσου ολιγάρχη

Διεθνής Ομοσπονδία Ξιφασκίας: Ο Μανώλης Κατσιαδάκης πήρε τη θέση Ρώσου ολιγάρχη

Ο Ρώσος ολιγάρχης Αλίσερ Ουσμάνοφ παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ξιφασκίας και τη θέση του πήρε ο Μανώλης Κατσιαδάκης

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ρώσος ολιγάρχης Αλίσερ Ουσμάνοφ παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ξιφασκίας και τη θέση του πήρε ο Μανώλης Κατσιαδάκης. Ο Ουσμάνοφ αποφάσισε να αποχωρήσει, προς το παρόν, από το αγαπημένο του άθλημα διότι, εξαιτίας της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, υπέστη οικονομικές κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση.  

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ξιφασκίας, όλοι οι παράγοντες εξέλεξαν ομόφωνα τον Μανώλη Κατσιαδάκη στη θέση του Ρώσου ολιγάρχη. Ο κ. Κατσιαδάκης θα κρατήσει και τη θέση του γενικού γραμματέα που είχε μέχρι σήμερα. Η σύσταση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής προς τις Παγκόσμιες Ομοσπονδίες για την επιβολή «εμπάργκο» των Ρώσων και των Λευκορώσων αθλητών από τις διεθνείς διοργανώσεις δεν άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης στον Ουσμάνοφ. Ουσιαστικά, η απόφαση του δισεκατομμυριούχου να μείνει, προς το παρόν, εκτός διοίκησης διευκόλυνε τα μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας.  

Ο Αλίσερ Ουσμάνοφ συγκαταλέγεται στους 10 κορυφαίους ολιγάρχες της Ρωσίας και διατηρεί στενούς δεσμούς με τον Πρόεδρο της Βλαντίμιρ Πούτιν. Τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν «παγώσει» ως μέρος των κυρώσεων που επιβλήθησαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε απάντηση της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Ο, γεννημένος στου Ουζμπεκιστάν, δισεκατομμυριούχος είναι χορηγός και στο προπονητικό κέντρο της Έβερτον και συνεταίρος του ιδιοκτήτη της ομάδας Φαρχάντ Μοσίρι. Πριν από λίγη ώρα, η διοίκηση του συλλόγου ανακοίνωσε ότι ανέστειλε τις συμφωνίες με τις χορηγικές εταιρίες του Ρώσου. Οι επωνυμίες τους θα αφαιρεθούν τόσο από τις φανέλες των παικτών, όσο και από το γήπεδο.  

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγόρησε τον 68χρονο Ουσμάνοφ ότι, για λογαριασμό της ρωσικής κυβέρνησης, υποστήριξε την αποσταθεροποίηση στην Ουκρανίας. Ο Ρώσος πολυεκατομμυριούχος από την πλευρά του ισχυρίστηκε ότι οι κατηγορίες είναι ψευδείς και θα προσφύγει στα δικαστήρια.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή