Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές στις Γυναικείες Φυλακές της Θήβας

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές στις Γυναικείες Φυλακές της Θήβας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, και με πρωτοβουλία της Επιτροπής «Πιέρ ντε Κουμπερτέν» της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου, ολυμπιονίκες και πρωταθλητές επισκέφτηκαν τις Γυναικείες Φυλακές της Θήβας

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, και με πρωτοβουλία της Επιτροπής «Πιέρ ντε Κουμπερτέν» της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου, ολυμπιονίκες και πρωταθλητές επισκέφτηκαν τις Γυναικείες Φυλακές της Θήβας. Εκεί είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν στις κρατούμενες για τα οφέλη της άθλησης στην ψυχική και σωματική υγεία και να παίξουν μαζί τους βόλεϊ, τένις και χάντμπολ.

Στο κατάστημα κράτησης γυναικών Ελεώνα Θήβας η άθληση αποτελεί μέρος της ζωής των κρατουμένων καθώς τρεις φορές την εβδομάδα, όσες επιθυμούν, έχουν την ευκαιρία να γυμναστούν. Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας τους έδωσε την ευκαιρία να παίξουν και να μιλήσουν για αθλητισμό με αθλητές και αθλήτριες που έχουν δοξάσει τα ελληνικά χρώματα. Οι ολυμπιονίκες Ειρήνη Αϊνδηλή (χάλκινο μετάλλιο στη ρυθμική γυμναστική), Γρηγόρης Χατσατουριάν (6ος με την εθνική ομάδα του χάντμπολ), η παγκοσμιονίκης του ταέ κβον ντό Μαρία Καρπαθάκη και η παλαιά πρωταθλήτρια του τένις Ντενίς Παναγοπούλου, μαζί με την πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου Θεοδώρα Πάλλη και τη συντονίστρια της δράσης, καθηγήτρια φυσικής αγωγής Νεκταρία Κωνσταντίνου επισκέφτηκαν το Κατάστημα της Θήβας και έγιναν δεκτοί με ενθουσιασμό.

Οι κρατούμενες που συμμετείχαν στη δράση, πολύ γρήγορα, άφησαν στην άκρη τα προβλήματά τους, ξέχασαν τα κάγκελα που χωρίζουν τους δύο κόσμους και… μεταμορφώθηκαν σε ανέμελα κορίτσια απολαμβάνοντας τη χαρά της συναναστροφής μέσα από τον αθλητισμό. «Ήταν μία εκπληκτική δράση και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλη την ομάδα. Αποτέλεσε μεγάλη χαρά για εμάς και με χαρά θα υποδεχτούμε και πάλι τους αθλητές και τις αθλήτριές μας. Επίσης μεσολάβησαν για να έρθουμε σε επαφή με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Βόλεϊ, τον κ. Καραμπέτσο, ο οποίος μας υποσχέθηκε ότι θα μας στείλει μπάλες του βόλεϊ και, ίσως, έρθει και η γυναικεία ομάδα του βόλεϊ να δώσει έναν αγώνα εδώ με τη δικιά μας ομάδα», δήλωσε διευθυντής Γυναικείων Φυλακών Ελεώνα Θήβας Γιώργος Μακρής στο www.kathimerini.gr.

Το βόλεϊ ήταν το άθλημα στο οποίο έδειξαν προτίμηση οι κρατούμενες ενώ αρκετές δοκίμασαν τις δυνατότητές τους στο τένις αλλά και στο χάντμπολ. «Ήταν μία διαφορετική Ημέρα της Γυναίκας με έγνοια και σεβασμό στις γυναίκες που εκτίουν ποινές και ελπίζουν σε μία δεύτερη ευκαιρία. Πραγματοποιήσαμε ομιλίες για τις ολυμπιακές αξίες, παίξαμε βόλεϊ, τένις και χάντμπολ και μοιράσαμε σοκολάτες και καραμέλες με στέβια», μας είπε η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου Θεοδώρα Πάλλη.   

Για μία συγκλονιστική εμπειρία έκανε λίγο και η «χάλκινη» ολυμπιονίκης του ανσάμπλ Ειρήνη Αϊνδηλή: «Η σημερινή ημέρα θα μου μείνει αξέχαστη. Ήταν μία εμπειρία ζωής. Με τις γυναίκες που βρίσκονται εκεί μιλήσαμε για αθλητισμό και παίξαμε ομαδικά παιχνίδια. Πιστεύω ότι μέσα από τα κίνητρα και τις αξίες του αθλητισμού δείξαμε πως μπορεί να γίνει καλύτερος ένας άνθρωπος».  

Στη δράση συμμετείχε και η παγκοσμιονίκης του ταε κβον ντο Μαρία Καρπαθάκη: «Μέσα από αυτή την επίσκεψη προσπαθήσαμε να μεταδώσουμε τις αξίες του αθλητισμού. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί και να τονίσω ότι στη ζωή όλοι έχουν το δικαίωμα για μία δεύτερη ευκαιρία».

Οι πρωταθλητές μαζί με τις κρατούμενες, μετά την ολοκλήρωση των δράσεων, φύτεψαν στο προαύλιο των φυλακών μία ελιά στέλνοντας ένα μήνυμα ειρήνης. Όταν οι σιδερένιες πόρτες έκλεισαν και τα μέλη της Επιτροπής «Πιερ ντε Κουμπερτέν» βρέθηκαν εκτός του Καταστήματος Κράτησης τα λόγια των φυλακισμένων γυναικών ηχούσαν ακόμη στα αυτιά τους: «Μας δώσατε πολλή χαρά. Μας φτιάξατε την ημέρα». 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή