Πλέι οφ: ίσως η τελευταία ευκαιρία

Πλέι οφ: ίσως η τελευταία ευκαιρία

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σίγουρα, τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ δεν καθιερώθηκαν, τα τελευταία χρόνια, επειδή οι φίλαθλοι δεν… χορταίνουν το ποδόσφαιρο που παρακολουθούν. Ηταν απλώς ένας τρόπος, µετά και τη µείωση των οµάδων, για να µπουν περισσότερα χρήµατα στα ταµεία των ΠΑΕ, µέσω των συνδροµητικών καναλιών.

Αυτή η μίνι διοργάνωση περιλαμβάνει σπουδαία ντέρμπι. Και επειδή στη χώρα μας τον οπαδό τον ενδιαφέρει περισσότερο η επικράτηση επί των «εχθρών» παρά ο τίτλος ή η ευρωπαϊκή παρουσία, τα παιχνίδια που θα γίνουν, και μάλιστα με κόσμο στις εξέδρες, αναμένεται να είναι «υψηλού κινδύνου».

Είναι όμως και μια ευκαιρία για αλλαγή νοοτροπίας, ώστε να αφήσουμε πίσω μας όσα καθιέρωσαν τη βία πρωταγωνίστρια. Κι αυτό θα γίνει αν οι παράγοντες πάψουν να θεωρούν το ποδόσφαιρο σαν μέσο κοινωνικής ή επαγγελματικής καταξίωσης, αν προπονητές και παίκτες σταματήσουν να «πουλάνε» οπαδιλίκι.

Για τη διαιτησία μάλλον δεν μπορούμε να περιμένουμε πως κάτι μπορεί να αλλάξει. Η προτίμηση στους ξένους διαιτητές, κάποιοι από τους οποίους είναι χειρότεροι από τους δικούς μας, δεν μπορεί να εξαλείψει το πρόβλημα. Βλέπετε, ακόμα και το VAR αμφισβητείται, αφού κι αυτό είναι στα χέρια ατόμων που δεν μπορούν να θεωρηθούν αντικειμενικοί, καθώς η καχυποψία είναι μόνιμη.

Φυσικά, όλα τα παραπάνω θα μπορούσαν είτε να μην υπάρχουν είτε να μην επηρεάζουν το ποδόσφαιρό μας αν ο Τύπος στεκόταν στο ύψος του και δεν εξαρτιόταν από οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα. Θα πείτε, γιατί υπάρχει αναφορά στα τελευταία. Ο λόγος είναι απλός. Επειδή εδώ και δεκαετίες πολιτικοποιήθηκε ο αθλητισμός και ειδικά το ποδόσφαιρο. Ηταν η αρχή της κατηφόρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή