Champions League: Σπουδαία «διπλά» πρόκρισης από Ατλέτικο και Μπενφίκα

Champions League: Σπουδαία «διπλά» πρόκρισης από Ατλέτικο και Μπενφίκα

Βραδιά εκπλήξεων ήταν η χθεσινή για τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς η πρόκριση στην οκτάδα πήγε στα… αουτσάιντερ.

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βραδιά εκπλήξεων ήταν η χθεσινή για τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς η πρόκριση στην οκτάδα πήγε στα… αουτσάιντερ. Η Ατλέτικο άφησε εκτός θεσμού τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικρατώντας με 1-0 στο «Ολντ Τράφορντ», ενώ και η Μπενφίκα έφυγε νικήτρια από το Αμστερνταμ, με 1-0 επί του Αγιαξ, παίρνοντας το εισιτήριο.

Στο Μάντσεστερ, η Ατλέτικο «κατέθεσε» στον αγωνιστικό χώρο όλο το DNA της. Παίζοντας άμυνα όπως μόνο αυτή ξέρει και χτυπώντας στην κόντρα, πλήγωσε τη Γιουνάιτεντ που είχε την κατοχή και τις ευκαιρίες. Το μοναδικό τέρμα που έκρινε τη συνάντηση και την πρόκριση πέτυχε με κεφαλιά ο Λόντι στο 41ο λεπτό.

Ανάλογο ήταν το σκηνικό και στο «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα». Ο Αγιαξ έπαιζε για 77 λεπτά σαν τη γάτα με το ποντίκι την Μπενφίκα, που ζήτημα ήταν αν πέρασε τη σέντρα πάνω από δύο φορές μέχρι εκείνο το σημείο, όταν ο Νούνιες με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και τους «αετούς» στην οκτάδα.

Η φάση των «16» ολοκληρώνεται σήμερα με άλλα δύο παιχνίδια. Στο πιο αμφίρροπο η Γιουβέντους υποδέχεται τη Βιγιαρεάλ, με τις δύο ομάδες να έχουν έρθει ισόπαλες στο πρώτο ματς με 1-1. Η «Γηραιά Κυρία» που διανύει περίοδο φόρμας είναι το φαβορί, αλλά απέναντί της έχει μια ομάδα που δεν φοβάται τα δύσκολα.

Στο άλλο ματς η Τσέλσι, των πολλών προβλημάτων εξαιτίας των περιορισμών που της έχουν επιβληθεί, ταξίδεψε στη Γαλλία για να υπερασπιστεί το 2-0 του πρώτου αγώνα απέναντι στη Λιλ. Πάντως δεν αποκλείεται, όπως ανέφερε χθες η «Equipe», το παιχνίδι να αναβληθεί ακόμα και την τελευταία στιγμή, μετά τις τιμωρίες που έχουν επιβληθεί στον Ρομάν Αμπράμοβιτς από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή