Ύδρα: Με τη συμμετοχή 62 σκαφών ο «Αγώνας της Επανάστασης»

Ύδρα: Με τη συμμετοχή 62 σκαφών ο «Αγώνας της Επανάστασης»

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τους καλύτερους οιωνούς και με τη συμμετοχή 600 ιστιοπλόων και 62 σκαφών «άνοιξε» πανιά η πρώτη μεγάλη ελληνική διοργάνωση για την ιστιοπλοΐα της ανοικτής θάλασσας. Πρόκειται για τον «49ο αγώνα της Ελληνικής Επαναστάσεως – Ύδρα 2022» που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης στον οποίο παίρνουν μέρος οι περισσότερες από τις κορυφαίες αγωνιστικές ομάδες της Ελλάδος.

Ο αγώνας της Ύδρας, παραδοσιακά, κάθε χρόνο αποτελεί προάγγελο της αγωνιστικής σεζόν. Διοργανώνεται από τον ΠΟΙΑΘ, από το 1973, αλλά τα δύο τελευταία χρόνια η πανδημία αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα για τις συμμετοχές. Η φετινή συμμετοχή όμως των 62 ιστιοφόρων δείχνει την μεγάλη επιθυμία που είχαν οι ιστιοπλόοι μας να πάρουν μέρος σε αγωνιστικές δραστηριότητες. Μάλιστα, με τη συμμετοχή τόσων πολλών αθλητών, αθλούμενων αλλά και των φίλων τους θα ενισχύσει σημαντικά η τοπική οικονομία του ιστορικού νησιού.

«Κάθε χρόνο, ο αγώνας του ΠΟΙΑΘ αποτελεί για τους Υδραίους το άνοιγμα της τουριστικής σεζόν. Έτσι και εφέτος οι κάτοικοι και ο δήμαρχος του νησιού θα υποδεχτούν με μεγάλη αγάπη τους αγωνιζόμενους. Η σεζόν της ανοικτής θάλασσας άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς. Ο καιρός είναι ανοιξιάτικος και ελπίζουμε ότι η αγωνιστική περίοδος θα πάει καλά», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΟΙΑΘ Ιωάννης Μαραγκουδάκης στο kathimerini.gr.  

Ύδρα: Με τη συμμετοχή 62 σκαφών ο «Αγώνας της Επανάστασης»-1

Στη διοργάνωση παίρνουν μέρος πολλοί από τους κορυφαίους πρωταθλητές μας, όπως οι ολυμπιονίκες μας Τάκης Μάντης, Παύλος Καγιαλής και Δημήτρης Μούγιος. «Πρόκειται για τον πρώτο αγώνα της χρονιάς. Η ομάδα του «Velos» είναι έτοιμη και γεμάτη όρεξη. Έχουμε νέο χορηγό, τη «Eurobank Private Banking» και είμαστε πολύ χαρούμενοι», μας είπε ο «χάλκινος» Ολυμπιονίκης του Ρίο Παύλος Καγιαλής.

Ο πουνέντης (δυτικός άνεμος) άνοιξε τα πανιά των 62 ιστιοφόρων αλλά μετά την Αίγινα μειώθηκε η ένταση. Η 2η ιστιοδρομία θα διεξαχθεί την Κυριακή και θα είναι από την Ύδρα μέχρι το Φάληρο.

Φωτογραφίες: Νίκος Αλευρομύτης

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή