ΎΔΡΑ 2022: Το «Velos» των Ολυμπιονικών πήρε την πρωτιά

ΎΔΡΑ 2022: Το «Velos» των Ολυμπιονικών πήρε την πρωτιά

Τα τελευταία 49 χρόνια, η Ύδρα έχει συνδέσει την 25η Μαρτίου και με τον ιστιοπλοϊκό αγώνα του ΠΟΙΑΘ. Πρόκειται για τη διοργάνωση που θα «ανοίξει» την τουριστική σεζόν στο ιστορικό νησί

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μεγάλη συμμετοχή, οι διαφορετικές καιρικές συνθήκες και ο ανταγωνισμός κυριάρχησαν στον «49ο Αγώνα της Ελληνικής Επαναστάσεως – Ύδρα 2022» που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θάλασσας. Το σκάφος «Velos» των Ολυμπιονικών Τάκη Μάντη – Παύλου Καγιαλή, ύστερα από δύο ιστιοδρομίες (Φάληρο – Ύδρα – Φάληρο), πήρε την πρωτιά στη γενική κατάταξη των αγωνιστικών.

Τα τελευταία 49 χρόνια, η Ύδρα έχει συνδέσει την 25η Μαρτίου και με τον ιστιοπλοϊκό αγώνα του ΠΟΙΑΘ. Πρόκειται για τη διοργάνωση που θα «ανοίξει» την τουριστική σεζόν στο ιστορικό νησί. Αυτή τη χρονιά η σεζόν άρχισε με τον καλύτερο τρόπο καθώς περισσότεροι από 700 ιστιοπλόοι και συνοδοί πέρασαν τρεις ημέρες στην Ύδρα και στήριξαν την τοπική οικονομία.   

«Ήταν ένας ωραίος αγώνας. Ο ανοιξιάτικος καιρός βοήθησε και δεκάδες φίλοι της ιστιοπλοΐας πήραν μέρος στον αγώνα – θεσμό. Η διοργάνωσή μας αποτέλεσε την εκκίνηση για την τουριστική σεζόν στο νησί της Ύδρας. Η αρχή για την εφετινή σεζόν της ιστιοπλοΐας ανοικτής θαλάσσης ήταν θετική και εύχομαι μία ανάλογη συνέχεια», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΟΙΑΘ Ιωάννης Μαραγκουδάκης στο kathimerini.gr.

Στη διοργάνωση πήραν μέρος 62 ιστιοφόρα, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν και οι περισσότερες από τις κορυφαίες ελληνικές αγωνιστικές ομάδες. Στην πρώτη θέση των «performance», στη γενική κατάταξη, ισοβάθμησαν το «Velos» και η «Αριστοφανή» αλλά η πρώτη θέση στην πρώτη ιστιοδρομία έδωσε την πρωτιά στο σκάφος των Ολυμπιονικών των 470. Στο πλήρωμα, μεταξύ άλλων, μετέχουν ο Μιχάλης Μηλαίος, προπονητής των Μάντη – Καγιαλή μετά τους Ολυμπιακούς στο Ρίο, οι πρωταθλητές του τριγώνου Μιχάλης Πατενιώτης, Γιάννης Ορφανός, Στάθης Παπαδόπουλος κ.α.

«Ήταν ένας ωραίος αγώνας που τον περιμέναμε με ανυπομονησία. Προετοιμάσαμε το σκάφος και στο πρόγραμμα της σεζόν έχουμε βάλει πολλούς αγώνες. Η ομάδα που στηρίζει το «Velos» είναι φανταστική. Οι συμμετοχές στον αγώνα της Ύδρας ήταν πολλές και ο αγώνας σε υψηλό επίπεδο, κάτι που φαίνεται από τις πολλές ισοβαθμίες», μας είπε ο Ολυμπιονίκης Παύλος Καγιαλής, ο οποίος αμέσως μετά τον Αγώνα της Ύδρας έφυγε για την Πάλμα ντε Μαγιόρκα προκειμένου να προετοιμαστεί για τη διεθνή ρεγκάτα που θα αρχίσει την προσεχή Δευτέρα.

Τη δεύτερη θέση στα «performance» κατέκτησε το «Αριστοφάνη» με κυβερνήτη τον Νίκο Σινούρη. Στην 3η θέση ισοβάθμησαν πέντε ιστιοφόρα με την «Ανδρομέδα» (Κ. Μαρκοπουλιώτης να κερδίζει τη διάκριση.     

Στα «Σπορτ» πρώτευσε ο «Θαλασσινός Αετός» (Αναστάσιος Τούλας) και ακολούθησαν τα «Αλμύρα» (Ελευθ. Καντζαβέλος) και «Ερωδιός» (Σωκράητς Καλλιγάς).  

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή