Κρούσματα ρατσισμού στο Μουντιάλ; Η Αίγυπτος καταγγέλλει επιθέσεις κατά των παιχτών της

Κρούσματα ρατσισμού στο Μουντιάλ; Η Αίγυπτος καταγγέλλει επιθέσεις κατά των παιχτών της

Η αιγυπτιακή ομάδα αντιμετώπισε ρατσισμό στον αγώνα με την Σενεγάλη σύμφωνα με όσα καταγγέλλει επισήμως η Ομοσπονδία

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά την ήττα της στον τελικό του Κόπα Άφρικα, η Αίγυπτος του Μοχάμεντ Σαλάχ έχασε για άλλη μια φορά από την Σενεγάλη (3-1 στα πέναλτι, 1-0 κ.α.) στον τελικό των play off του Μουντιάλ 2022 για την αφρικανική ζώνη της.

Ωστόσο, προβληματισμό προκαλούν όσα έγιναν εκτός αγωνιστικού χώρου, στις εξέδρες και έξω από το γήπεδο με την Αίγυπτο να καταγγέλει κλίμα τρομοκρατίας που περιελάμβανε επίθεση με πέτρες στο λεωφορείο που μετέφερε την αποστολή, επίθεση με μπουκάλια σε παίκτες κατά την διάρκεια της προθέρμανσης και ρατσιστικά πανό.

Μάλιστα η Αίγυπτος προχώρησε σε επίσημη καταγγελία στη FIFA με την οποία αναφέρει τα εξής:

«Η Αιγυπτιακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου υπέβαλε επίσημη καταγγελία κατά της ομοσπονδίας της Σενεγάλης, στον παρατηρητή του αγώνα, στον επικεφαλής της ασφάλειας, στην CAF και στην FIFA, πριν από την έναρξη του αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων. Η αιγυπτιακή ομάδα αντιμετώπισε ρατσισμό με την εμφάνιση υβριστικών πανό στις εξέδρες με στόχο παίκτες, συμπεριλαμβανομένου του Μοχάμεντ Σαλάχ. 

Επιπλέον, Σενεγαλέζοι οπαδοί τρομοκρατούσαν Αιγύπτιους παίκτες πετώντας τους μπουκάλια και πέτρες κατά την διάρκεια της προθέρμανσης, ενώ επιτέθηκαν στο λεωφορείο της ομάδας της Αιγύπτου, με αποτέλεσμα να σπάσουν τζάμια και να τραυματισθούν άτομα, κάτι που τεκμηριώθηκε με φωτογραφίες και βίντεο που επισυνάπτονται στην καταγγελία».

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή