Διπλή ανάπλαση – Παναθηναϊκός: Τα επόμενα βήματα μετά το «ναι» από τη ΓΣ του Ερασιτέχνη

Διπλή ανάπλαση – Παναθηναϊκός: Τα επόμενα βήματα μετά το «ναι» από τη ΓΣ του Ερασιτέχνη

Τα μέλη του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, υπερψήφισαν χθες με ποσοστό 68,5% τις τρεις συμβάσεις της «Διπλής Ανάπλασης» (με Δήμο Αθηναίων, ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ΑΕΠ Ελαιώνα) και πλέον δόθηκε το τελικό «πράσινο φως» για τηνν υλοποίηση του πρότζεκτ για την κατασκευή νέου γηπέδου.

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι τρεις συμβάσεις με τις οποίες συμμετέχει ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός στη «Διπλή Ανάπλαση» και το «ναι» στη «μετακόμιση» του συλλόγου στον Βοτανικό, πήραν την έγκριση της χθεσινής Γενικής Συνέλευσης του Α.Ο., με ποσοστό 68,5%, με τα μέλη του «τριφυλλιού» να δίνουν το τελικό «πράσινο φως» για να προχωρήσει μέχρι τέλους και να υλοποιηθεί το πρότζεκτ συνολικού προϋπολογισμού 267 εκατ. ευρώ.

Τη στιγμή που το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων, είχε δώσει απ’ τις 2 Μαρτίου (με αυξημένη πλειοψηφία), εξουσιοδότηση προς το Δήμαρχο, Κώστα Μπακογιάννη για να υπογράψει τις συμβάσεις που αφορούν τη δημοτική αρχή κι έπραξαν το ίδιο τα Δ.Σ. της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και της ΑΕΠ Ελαιώνα, το μόνο που απέμεινε ήταν η έγκριση της Γενικής Συνέλευσης του Αθλητικού Ομίλου, προκειμένου να οδηγηθεί το όλο θέμα στις υπογραφές.

Οι πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρουν πως η επίσημη υπογραφή όλων των συμβάσεων θα γίνει μέσα στις επόμενες εβδομάδες (πριν απ’ το Πάσχα), σε μία συνάντηση –σε επίπεδο κορυφής- που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο της Πλατείας Κοτζιά, όλων των εμπλεκόμενων με το πρότζεκτ πλευρών, όπως είχε γίνει και στην πρώτη συνεδρίαση της 20ής Νοεμβρίου 2020, όταν υπεγράφη το μεταξύ τους MoU.

Οι συμβάσεις με τους αναλυτικούς και υπογεγραμμένους όρους τους, θα μεταφραστούν και θα αποσταλούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για την τελική έγκριση και το οριστικό «πράσινο φως» σε όλο το πρότζεκτ, προκειμένου ακολούθως να εκταμιευτούν από το Ταμείο Ανάκαμψης κι Ανθεκτικότητας (RRF), τα 140 εκατ. ευρώ που έχουν προβλεφθεί για τα έργα υποδομής σε η Λεωφόρο Αλεξάνδρας και στον Βοτανικό.

Μέσα στον επόμενο μήνα θα πρέπει να ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία του γηπέδου, η οποία (μαζί με την εξέταση των ενστάσεων) θα πρέπει να έχει τελειώσει μέχρι τον Μάρτιο του 2023. Η πρόθεση που υπάρχει άλλωστε -με βάση τις εξαγγελίες της δημοτικής αρχής- είναι έως το τέλος του 2023 να έχουν γίνει οι οριστικές μελέτες και οι αναθεωρήσεις των οικοδομικών αδειών του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου και να υπάρχει ο ανάδοχος εγκατεστημένος στον Βοτανικό, για να ξεκινήσει το μεγάλο έργο.

Επίσης, έως τον προσεχή Οκτώβριο θα πρέπει να έχουν ετοιμαστεί οι οριστικές μελέτες και να εκδοθούν οι οικοδομικές άδειες για τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, ενώ τον Νοέμβριο του 2022, έως τον Ιανουάριο του 2023 θα γίνει ο διαγωνισμός για τον ανάδοχο των εγκαταστάσεων του Α.Ο. στον Βοτανικό. Τα έργα για αθλητικό κέντρο του Ερασιτέχνη στην περιοχή του Βοτανικού, θα αρχίσουν βάσει σχεδιασμού τον Φεβρουάριο του 2023 και το έργο θα πρέπει πλέον να είναι έτοιμο έως τον Ιούλιο του 2024.

Από εκεί και πέρα, τα έργα στις υποδομές στις δύο υπό ανάπλαση περιοχές θα διαρκέσουν από τον Ιούνιο του 2023, έως τον Δεκέμβριο του 2026, ενώ το ποδοσφαιρικό γήπεδο, θα πρέπει να έχει παραδοθεί μάξιμουμ σε 36 μήνες απ’ την ημέρα έναρξης των έργων, με καταληκτική ημερομηνία την 31η Δεκεμβρίου 2026.

Μέχρι τότε θα πρέπει να παραδοθεί έτοιμο στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό κι αυτός να εκχωρήσει ακολούθως (και βάση της μεταξύ τους σύμβασης) τη χρήση του στην ΠΑΕ το αργότερο έως τις 15 Ιανουαρίου 2027.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή