Παναθηναϊκός – Βοτανικός: Χρονοδιάγραμμα – στοίχημα

Παναθηναϊκός – Βοτανικός: Χρονοδιάγραμμα – στοίχημα

Εντός 3-4 ετών ο στόχος της εισόδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παράθυρο στο μέλλον άνοιξε για τον Παναθηναϊκό το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για τη Διπλή Ανάπλαση, που κρίθηκε υπέρ του «Ναι» με εμφατικό τρόπο, χωρίς να αφήνει αμφιβολίες για τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των οπαδών του συλλόγου, είχαν – δεν είχαν δικαίωμα ψήφου.

Η διαδικασία ήταν μαραθώνια και ολοκληρώθηκε στη 01.20 ξημερώματα Πέμπτης, με την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων να γεννούν αίσθημα ανακούφισης: από το σύνολο των 4.284 μελών που είχαν δικαίωμα ψήφου, ψήφισαν (είτε με φυσική παρουσία είτε με επιστολή) 2.994, εκ των οποίων οι 2.051 τάχθηκαν υπέρ της Διπλής Ανάπλασης και οι 934 κατά, με τα λευκά ψηφοδέλτια να είναι 5 και τα άκυρα 4. Το «Ναι» επικράτησε σε ποσοστό 68,5%, αρκετά παραπάνω από την αυξημένη πλειοψηφία των 2/3 (περίπου 66,67%) που απαιτείτο για να εγκριθεί το σχέδιο.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας προκάλεσε ιδιαίτερη ικανοποίηση σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, με χαρακτηριστική την ανακοίνωση της ΠΑΕ που είχε επιλέξει να κρατήσει ήπια στάση: «Ξημέρωσε μια σπουδαία και ιστορική ημέρα για τον Παναθηναϊκό μας! Μετά από μία άρτια εκλογική διαδικασία πραγματοποιούμε το κοινό μας όραμα, θέτοντας τις βάσεις για έναν Παναθηναϊκό πρωταθλητή σε όλα τα σπορ. Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Ομιλος και η ΠΑΕ αφήνουν το ιστορικότερο γήπεδο της Ελλάδας, το σπίτι τους, τη Λεωφόρο, προκειμένου να αποκτήσουν στον Βοτανικό τις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις για το σύνολο των τμημάτων τους. Πλέον, έχοντας και τη δύναμη της λαϊκής βούλησης, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα κάνει τα πάντα ώστε να τηρηθούν οι διαδικασίες το συντομότερο δυνατό, προκειμένου να είναι έτοιμο το γήπεδο ακόμα και στο τέλος του 2024».

Η διαδικασία της Τετάρτης ήταν μαραθώνια και ολοκληρώθηκε στη 01.20 ξημερώματα Πέμπτης.

Ο στόχος να ολοκληρωθεί το γήπεδο στον Βοτανικό σε διάστημα μικρότερο των 3 χρόνων μοιάζει εξαιρετικά δύσκολος και θα γίνει εφικτός μόνο εάν «τρέξουν» όλες οι διαδικασίες χωρίς καθυστερήσεις, σύμφωνα με το σφιχτό χρονοδιάγραμμα που προβλέπει δημοπράτηση του έργου μέσα στο 2022 και από την επόμενη χρονιά την έναρξη των εργασιών.

Με ρεαλιστικούς υπολογισμούς, οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη αναμένεται να παραδοθούν προς χρήση μέσα στο 2024 και το ποδοσφαιρικό γήπεδο ένα ή δύο χρόνια αργότερα, μέχρι τα μέσα του 2026.

Σύμφωνα με επίσημες κυβερνητικές τοποθετήσεις, η χρηματοδότηση του έργου είναι εξασφαλισμένη, όπως εξασφαλισμένη είναι και η νομική θωράκισή του. Το γήπεδο της Λεωφόρου θα παραχωρηθεί στον Δήμο Αθηναίων μόνο όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή του ποδοσφαιρικού γηπέδου και δοθεί προς χρήση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή