Μ. Πρεβολαράκη: Ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Μ. Πρεβολαράκη: Ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Το ασημένιο μετάλλιο από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης πρόσθεσε στη συλλογή της η Μαρία Πρεβολαράκη. Ηττήθηκε στον τελικό των 53 κ. από την Εμα Γιόνα Μάλμγκρεμ με 2-3

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ασημένιο μετάλλιο από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης πρόσθεσε στη συλλογή της η Μαρία Πρεβολαράκη. Η κορυφαία αθλήτρια της ελληνικής πάλης ηττήθηκε στον τελικό των 53 κ. από την Εμα Γιόνα Μάλμγκρεμ από τη Σουηδία με 2-3. Σημαντικό ρόλο στην ήττα έπαιξε μία ένσταση του προπονητή της πρωταθλήτριάς μας, η οποία έγινε αφορμή για να δώσουν οι κριτές ένα πόντο στην αντίπαλό της.  

Η Μαρία Πρεβολαράκη ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση διότι ήθελε να στολίσει την τροπαιοθήκη της με το μετάλλιο που λείπει από αυτή: το χρυσό. Στον πρώτο γύρο, σε μία φάση η πρωταθλήτρια μας πήρε δύο πόντους και η 21χρονη έναν αλλά ο προπονητής της Ελληνίδας Μόισεν Παριγέι υπέβαλε ένσταση διότι πιθανόν να θεώρησε ότι η Πρεβολαράκη έπρεπε να πάρει περισσότερους πόντους ή ότι δεν έπρεπε να δώσουν πόντο στη Μάλμγκρεμ. Η ένσταση απορρίφθηκε και έτσι η Σουηδέζα κέρδισε ακόμη ένα πόντο. Παρά ταύτα, στην ισοπαλία με 2-2 πλεονέκτημα είχε η Πρεβολαράκη γιατί είχε κερδίσει μεγαλύτερης τεχνικής αξίας σημεία.  

Στον δεύτερο γύρο, η Μάλμγκρεμ, η οποία είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια στις νεάνιδες, πήρε ακόμη ένα πόντο και κατάφερε μέχρι την ολοκλήρωση να κρατήσει τη διαφορά και να φορέσει στον λαιμό της το χρυσό μετάλλιο.  

Το ασημένιο μετάλλιο από τη διοργάνωση της Βουδαπέστης είναι για την 30χρονη Μαρία Πρεβολαράκη το έκτο μετάλλιο από ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Έχει τέσσερα ασημένια (2013 Τιφλίδα, 2014 Βάντα, 2021 Βαρσοβία) και δύο χάλκινα (2017 Νόβι Σαντ, 2018 Κάσπισκ).

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή