Η ασφάλεια σε πρώτο πλάνο

Το νέο Renault Megane E-Tech Electric διαθέτει κορυφαία συστήματα

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το νέο Megane E-Tech Electric αποτελεί την πιο καινούργια άφιξη στον κόσμο των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων. Πρόκειται για μέρος ενός οικοσυστήματος όπου το αυτοκίνητο αντιπροσωπεύει μια πλατφόρμα hardware και φιλοξενεί λογισμικά τελευταίας γενιάς και βελτιστοποιημένα συστήματα συνδεσιμότητας, όλα τους έτοιμα να προσφέρουν νέες εμπειρίες. Χάρη στην πλατφόρμα CMF-EV στην οποία βασίζεται, προσφέρει εξαιρετική ευρυχωρία στο εσωτερικό του και δυναμισμό στον δρόμο, με το άμεσο και ακριβές τιμόνι του.

Oπως και ένα smartphone, το νέο Megane E-Tech Electric αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του ψηφιακού οικοσυστήματος του χρήστη του. Πρόκειται για ένα όχημα υψηλής τεχνολογίας έτοιμο να προσφέρει τις υπηρεσίες του χάρη στις οθόνες OpenR και στο νέο σύστημα infotainment OpenR Link, που έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την Google και βασίζεται στο λειτουργικό σύστημα Android Automotive, ενώ έρχεται εξοπλισμένο με Google Assistant, Google Maps και Google Play για μια προσωποποιημένη και ασύγκριτη εμπειρία οδήγησης.

To νέο Megane E-Tech Electric πέτυχε μια βαθμολογία της τάξεως του 85% για την προστασία των ενήλικων επιβατών και του 88% για την προστασία των ανήλικων επιβατών, χάρη στην πολύ ανθεκτική δομή του αλλά και στο γεγονός ότι εξοπλίζεται, μεταξύ άλλων, με επτά αερόσακους. Η βαθμολογία για την προστασία των πεζών άγγιξε το 65%, ενώ αναφορικά με την πληρότητα και την αποτελεσματικότητα των συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης το νέο κορυφαίο ηλεκτρικό μοντέλο της Renault βαθμολογήθηκε με 79%. Επιπροσθέτως των στοιχείων που αξιολογούνται από τον EuroNCAP, στο πλαίσιο της δέσμευσής του να προσφέρει κορυφαία ασφάλεια, το μοντέλο διαθέτει ακόμα και την καινοτόμο εφαρμογή που έχει να κάνει με την πρόσβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων έπειτα από ένα ατύχημα (Fireman Access), η οποία είναι αποτέλεσμα της δεκαετούς συνεργασίας του Renault Group με τις γαλλικές πυροσβεστικές αρχές. Ενας κωδικός (QR code) έχει τοποθετηθεί στο παρμπρίζ του Megane. Αυτός είναι άμεσα προσβάσιμος στις ομάδες διάσωσης, οι οποίες σκανάροντάς τον μπορούν να αναγνωρίσουν άμεσα ότι πρόκειται για ένα πλήρως ηλεκτρικό όχημα. Παράλληλα, μέσω αυτού του κωδικού δίνεται πρόσβαση σε όλες τις δομικές πληροφορίες του αυτοκινήτου (για παράδειγμα, ο χώρος τοποθέτησης των μπαταριών και των αερόσακων, αλλά και τα σημεία που οι διασώστες μπορούν να κόψουν το αμάξωμα χωρίς κίνδυνο τόσο για τους ίδιους όσο και για τους εγκλωβισμένους επιβάτες). Και αυτό είναι πολύ σημαντικό καθώς έτσι μπορούν να κερδίσουν έως και 15 λεπτά στην προσπάθεια απεγκλωβισμού, λεπτά που μπορούν να αποδειχθούν σωτήρια για τη ζωή των επιβατών.

Η ασφάλεια σε πρώτο πλάνο-1
To αυτοκίνητο διαθέτει, μεταξύ άλλων, επτά αερόσακους.

Η προστασία της ασφάλειας των πελατών στον δρόμο αλλά και των υπαλλήλων στο περιβάλλον εργασίας αποτελεί τον έναν από τους τρεις βασικούς πυλώνες της στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξης του Renault Group, η οποία και εφαρμόζεται ως μέρος του ευρύτερου στρατηγικού πλάνου «Renaulution».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή