Ο Λουίς Φαν Χάαλ αποκάλυψε πως πάσχει από καρκίνο

Ο Λουίς Φαν Χάαλ αποκάλυψε πως πάσχει από καρκίνο

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ολλανδίας, Λουίς Φαν Χάαλ, αποκάλυψε ότι πάσχει από επιθετικό καρκίνο του προστάτη

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ολλανδίας, Λουίς Φαν Χάαλ, αποκάλυψε ότι πάσχει από επιθετικό καρκίνο του προστάτη και ήδη έχει κάνει μέχρι στιγμής 25 ακτινοθεραπείες, μιλώντας στο ολλανδικό Humberto. 

Ο διάσημος Ολλανδός τεχνικός, με θητεία σε Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δεν ήθελε αρχικά να κοινοποιήσει την ασθένειά του στους παίκτες του για να μην τους επηρεάσει, αποκαλύπτοντας ότι λάμβανε θεραπείες στο νοσοκομείο τα βράδια, μετά τις προπονήσεις. Η συγκεκριμένη αποκάλυψη έγινε στα πλαίσια της συζήτησής του για την ταινία της ζωής του.

«Ο σκηνοθέτης δεν κινηματογραφεί μόνο τον προπονητή, αλλά και το άτομο πίσω από τον προπονητή. Τότε έχεις την επιλογή: το δείχνεις ή όχι; Νομίζω ότι αυτό είναι μέρος της ζωής», τόνισε ο Φαν Χάαλ και συμπλήρωσε:

«Έχω περάσει τόσα πολλά στη ζωή μου με τον θάνατο, στην οικογένειά μου, με τη γυναίκα μου (σ.σ. έχασε τη γυναίκα του Φερνάντα από καρκίνο στο πάγκρεας). Μάλλον έχω γίνει πιο πλούσιος στη ζωή μου ως άνθρωπος εξαιτίας όλων αυτών των εμπειριών. 

Σκέφτηκα ότι αυτό έπρεπε να υπάρχει και στην ταινία. Είχα μια εξαιρετική θεραπεία. Το λες και σε φίλους και συγγενείς, αλλά αυτό λέει κάτι και για την οικογένειά μου, ότι το κρατούν μυστικό. Κατά τις περιόδους μου ως προπονητής της εθνικής, πήγαινα στο νοσοκομείο κάθε βράδυ, χωρίς να το ξέρουν οι παίκτες».

Στο πλευρό του Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μπαρτσελόνα

Η καταλανική ομάδα αναφέρει: «Οι σκέψεις και οι προσευχές μας πάνε στον πρώην προπονητή της ομάδας μας, Λουίς Φαν Χάαλ που διαγνώστηκε με καρκίνο του προστάτη. Μείνε δυνατός Λουίς, σου ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση».

Από την πλευρά της, η αγγλική ομάδα αναφέρει: «Ολοι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρίσκονται στο πλευρό του πρώην προπονητή μας, Λουίς Φαν Χάαλ στη μάχη του εναντίον του καρκίνου. Σου στέλνουμε κουράγιο και ενέργεια, Λουίς».

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή