Ολυμπιακοί Αγώνες: Το Καζακστάν ωθεί την άρση βαρών στην έξοδο

Ολυμπιακοί Αγώνες: Το Καζακστάν ωθεί την άρση βαρών στην έξοδο

Ακόμη πιο κοντά στην έξοδο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες αναμένεται να φέρουν την άρση βαρών τα νέα κρούσματα χρήσης απαγορευμένων ουσιών.

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακόμη πιο κοντά στην έξοδο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες αναμένεται να φέρουν την άρση βαρών τα νέα κρούσματα χρήσης απαγορευμένων ουσιών. Εξι κορυφαίοι αθλητές από το Καζακστάν βρέθηκαν θετικοί και πρόσθεσαν τα ονόματά τους δίπλα στον Νιγιάτ Ραχίμοβ, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες έχασε για την ίδια αιτία το χρυσό μετάλλιο που είχε κερδίσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο (2016).

Οι αθλητές από το Καζακστάν υπεβλήθησαν σε αιφνιδιαστικούς ελέγχους από τις 9 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου και τα αποτελέσματα αναμένεται να επηρεάσουν τις αποφάσεις των ανθρώπων που «κρατούν» στα χέρια τους το ολυμπιακό μέλλον του αθλήματος. Ανάμεσα στους θετικούς βρίσκονται κορυφαίοι αρσιβαρίστες της χώρας, κάποιοι από τους οποίους είναι μικροί σε ηλικία.

Στη λίστα των θετικών αθλητών ξεχωρίζει το όνομα του 23χρονου Ιγκόρ Σον, ο οποίος στο Τόκιο κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο στα 61 κ. και το 2019 ήταν δεύτερος στον κόσμο στα 55 κ. Χρήση απαγορευμένων ουσιών είχαν κάνει και ο Αλεξέι Ντρόζντοφ (δεύτερος στο Παγκόσμιο εφήβων του 2021), ο Αμπλέι Αουγελκχάνοβ (πρωταθλητής κόσμου στους εφήβους το 2021), η Τζούλια Ποτάσοβα, ο Ματβέι Μακρούσιν και η 17χρονη Ρουφίνα Χαλκάροβα (πρώτη στο Παγκόσμιο νέων του 2021). Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι αθλητές που είχαν διακριθεί στις διοργανώσεις είχαν σηκώσει εντυπωσιακό αριθμό κιλών.

Η ηλικία των αθλητών του Καζακστάν αποδεικνύει ότι η φαρμακοδιέγερση έχει εισχωρήσει στις μικρές ηλικίες των αρσιβαριστών. Αυτό, μεταξύ άλλων, προβληματίζει τους ανθρώπους της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και γι’ αυτό έχουν εισηγηθεί την αποπομπή του αθλήματος από τις ολυμπιακές διοργανώσεις. Το Καζακστάν έχει χάσει έξι χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή