Champions League: Ήταν… αγγλική υπόθεση

Champions League: Ήταν… αγγλική υπόθεση

Λίβερπουλ και Σίτι νίκησαν και έκαναν το πρώτο σημαντικό βήμα πρόκρισης

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Θέση» στα ηµιτελικά του Τσάµπιονς Λιγκ έκλεισε η Λίβερπουλ, που επικράτησε με 3-1 της Μπενφίκα στην Λισσαβώνα, ενώ προβάδισμα πρόκρισης πήρε και η Μάντσεστερ Σίτι με το 1-0 απέναντι στην Ατλέτικο, στους χθεσινούς προημιτελικούς της διοργάνωσης.

Συγκεκριμένα, στο «Ντα Λουζ», η Λίβερπουλ εκμεταλλεύθηκε το εκρηκτικό της πρώτο ημίχρονο και πήρε άμεσα προβάδισμα χάρη στα γκολ του Κονατέ (17΄) και του Μανέ (34΄). Η Μπενφίκα μείωσε με τον Νούνιες στο 49ο λεπτό, όμως ο Ντίας στο 87΄ κλείδωσε τη νίκη «ασφαλείας» για τους «κόκκινους».

Στο Μάντσεστερ, το τείχος που ύψωσε η Ατλέτικο μπροστά στην εστία του Ομπλακ άντεξε για 70 λεπτά. Η Σίτι ήταν σαφώς καλύτερη έπαιξε στο μισό γήπεδο τους Ισπανούς και τελικά πήρε αυτό που άξιζε με το πλασέ του Ντε Μπρόινε είκοσι λεπτά πριν από το φινάλε.

Το πρώτο σκέλος της προημιτελικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ ολοκληρώνεται απόψε με τους άλλους δύο αγώνες, καθώς στο Λονδίνο η Τσέλσι υποδέχεται τη Ρεάλ, ενώ στο «Ελ Μαδριγάλ», η Βιγιαρεάλ την Μπάγερν. Το πρώτο ζευγάρι είναι σαφώς και το πιο αμφίρροπο. Μπορεί η Τσέλσι να προέρχεται από βαριά εντός έδρας ήττα με 4-1 από την Μπρέντφορντ, όμως είναι η κάτοχος του τροπαίου και είναι δεδομένο ότι θα υπερασπιστεί με όλες τις δυνάμεις της τον τίτλο της. Από την άλλη, η Ρεάλ, έχοντας «καθαρίσει» σε μεγάλο βαθμό τη La Liga, οδεύει για τον δεύτερο φετινό της στόχο, να επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης. Στην Ισπανία, η Μπάγερν είναι σαφώς το φαβορί απέναντι στο «κίτρινο υποβρύχιο», χωρίς πάντως αυτό να σημαίνει ότι η κάτοχος του Γιουρόπα Λιγκ, Βιγιαρεάλ, θα… παραδοθεί άνευ όρων στους Γερμανούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή