Στέφανος Τσιτσιπάς: Πέμπτος στην κούρσα για το ATP Finals

Στέφανος Τσιτσιπάς: Πέμπτος στην κούρσα για το ATP Finals

Με την ολοκλήρωση του Masters στο Μαϊάμι σχηματίζεται μία πρώτη εικόνα για το race και το ATP Finals στο Τορίνο

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ράφα Ναδάλ προηγείται στην ειδική βαθμολογία της σεζόν. Ο 35χρονος τενίστας έχει κάνει εντυπωσιακό ξεκίνημα, έχοντας κατακτήσει ήδη το Αυστραλιανό Όπεν και με 3.350 βαθμούς οδηγεί την σχετική κούρσα.

Ο Ναδάλ, που μετρούσε 20 διαδοχικές προτού ο Τέιλορ Φριτζ ανακόψει το σερί του στον τελικό του Ίντιαν Γουέλς, έχει την ευκαιρία να συγκεντρώσει ακόμη περισσότερους βαθμούς. Μην ξεχνάμε ότι ακολουθούν τα τουρνουά του χώματος που είναι η καλύτερη επιφάνεια για τον Ισπανό.

Στη δεύτερη θέση του race είναι ο 18χρονος που κατά πολλούς θεωρείται ο διάδοχος του Ναδάλ. Ο Κάρλος Αλκαράθ κατέκτησε το 1000άρι τουρνουά στο Μαϊάμι έχοντας συγκεντρώσει 1.950 βαθμούς στη σεζόν μέχρι τώρα.

Φυσικά θέτει σοβαρή υποψηφιότητα να είναι στο ATP Finals στο Τορίνο όπου λαμβάνουν μέρος οι οκτώ καλύτεροι τενίστες τη σεζόν. Το εντυπωσιακό με τον Αλκαράθ είναι ότι πέρσι τέτοια εποχή βρισκόταν στη θέση 110!

Στην τρίτη θέση του race είναι ο Νο.2 τενίστας του κόσμου, Ντανίλ Μεντβέντεφ. Ο Ρώσος έφτασε μέχρι τον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν και τα προημιτελικά του τουρνουά του Μαϊάμι. Όπως γνωστοποίησε μάλιστα θα απέχει από το τουρ για 1-2 μήνες λόγω εγχείρησης κήλης χάνοντας παράλληλα βαθμούς.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται στην πέμπτη θέση του race για φέτος. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έχει συγκεντρώσει 1.440 βαθμούς με τη μέχρι τώρα πορεία του στη σεζόν.

Ο 23χρονος τενίστας υπερασπίζεται αρκετούς βαθμούς στο χώμα και τα τουρνουά που ακολουθούν. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη σεζόν κατέκτησε το μάστερς του Μόντε Κάρλο ενώ έφτασε μέχρι τον τελικό του Ρολάν Γκαρός όπου ηττήθηκε από τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς συμμετέχει στο ATP Finals από το 2019 οπότε κι έκανε την πρώτη του πολύ μεγάλη πορεία στο τουρ. Μάλιστα έφτασε στην κατάκτηση της διοργάνωσης την ίδια χρονιά.

Την πρώτη δεκάδα του race συμπληρώνουν οι Φίλιξ Οζέ – Αλιασίμ από τον Καναδά, Αντρέι Ρούμπλεφ από τη Ρωσία, Κάσπερ Ρουντ από τη Νορβηγία, Ματέο Μπερετίνι από την Ιταλία και Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ από την Ισπανία.

Η πρώτη δεκάδα του race

  1. Ράφα Ναδάλ 3.350
  2. Κάρλος Αλκαράθ 1.950
  3. Ντανίλ Μεντβέντεφ 1.900
  4. Τέιλορ Φριτζ 1.520
  5. Στέφανος Τσιτσιπάς 1.440
  6. Φίλιξ Οζέ – Αλιασίμ 1.420
  7. Αντρέι Ρούμπλεφ 1.390
  8. Κάσπερ Ρουντ 1.020
  9. Ματέο Μπερετίνι 945
  10. Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ 935

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή