ΠΑΟΚ – Conference League: Ραντεβού με την Ιστορία

ΠΑΟΚ – Conference League: Ραντεβού με την Ιστορία

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει απόψε τη Μαρσέιγ θέλοντας να βάλει βάσεις πρόκρισης

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ορόσημο στην ιστορία του ΠΑΟΚ θα είναι η πιθανή παρουσία του σε έναν ημιτελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης, μια διάκριση που δεν θα μπορεί να συγκριθεί με καμία άλλη στην 96χρονη ιστορία του συλλόγου. Ετσι αντιμετωπίζουν στη Θεσσαλονίκη την αποψινή (22.00) πρώτη αναμέτρηση με τη Μαρσέιγ για τα προημιτελικά του Conference League, όπου ο «Δικέφαλος του Βορρά» στο Βελοντρόμ της Μασσαλίας θα προσπαθήσει να βάλει θεμέλια πρόκρισης. Αυτό υποστήριξε ο Ραζβάν Λουτσέσκου, πριν η αποστολή μεταβεί στη Γαλλία, θεωρώντας πως το σημαντικότερο στοιχείο που θα πρέπει να έχει η ομάδα του στα δύο παιχνίδια είναι η αυτοπεποίθηση. Ο Ρουμάνος προπονητής σκέφτεται ένα σχήμα με τον Πασχαλάκη στο τέρμα, Λύρατζη, Ινγκασον, Κρέσπο και Βιεϊρίνια στην άμυνα, Τσιγγάρα και Κούρτιτς στο κέντρο και μεσοεπιθετικά τους Ζίβκοβιτς, Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ και Ακπομ.

Στις τάξεις της Μαρσέιγ όλα δείχνουν πως υπολογίζουν ιδιαίτερα την ελληνική ομάδα. Ο τεχνικός της Χόρχε Σαμπαόλι χαρακτήρισε τον ΠΑΟΚ εξαιρετικό στο τρανζίσιον, ενώ προβληματίζεται για τη σημαντική απουσία του Πολωνού επιθετικού Αρκάντιους Μίλικ, που πιθανότατα θα χάσει και τη ρεβάνς της Τούμπας. Ο ΠΑΟΚ θα αναμετρηθεί για πρώτη φορά σε επίσημο παιχνίδι με τη Μαρσέιγ, η οποία στο παρελθόν έχει αντιμετωπίσει άλλες οκτώ φορές ελληνικές ομάδες (έξι τον Ολυμπιακό και δύο την ΑΕΚ) με την προϊστορία να είναι ξεκάθαρα υπέρ της, μετρώντας πέντε νίκες, μία ισοπαλία και δύο ήττες.

Την ίδια ώρα, οι εκτιμήσεις αναφέρουν πως η γαλλική ομάδα έχει πουλήσει 37.000 εισιτήρια, ενώ υπάρχει αισιοδοξία πως ο αριθμός αυτός θα ανέβει μέχρι την ώρα του αγώνα. Περίπου 3.000 οπαδοί θα βρεθούν στο Βελοντρόμ, με τη γαλλική αστυνομία να έχει καταρτίσει αυστηρό σχέδιο ασφαλείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή